Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακΜαγειρεύω - ΠροστατεύωΣυνταγές

Cookies πορτοκαλιού

Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας Νικολάου που προσφέρει μέγιστη συνολική προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό!

  • Προετοιμασία: 15´

  • Ψήσιμο: 25´-30

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 70 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, από ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτω το αυγό και τη βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτω εναλλάξ το μείγμα αλεύρου, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα όσο να ενσωματωθούν.
  5. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Βάζω τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπισκοτάκια στο μέγεθος ένος καρυδιού (αν δεν έχετε σακούλα κόβετε κομματάκια από τη ζύμη με ένα κουτάλι).
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30΄ έως ότου ροδίσουν τα cookies.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Η… μεταβολική συνταγή της γεύσης!

Βιταμίνες της ομάδας Β περιλαμβάνονται πλουσιοπάροχα, οι οποίες βελτιώνουν τις νοητικές λειτουργίες, τη μνήμη και τις βιολογικές καύσεις του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, προσφέρει πολυφαινολές, οι οποίες διακρίνονται για την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύοντας από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, αλλά και βιταμίνη C, όπως και ανθοκυανίνες, που αποτελούν θαυμάσια διατροφικά συστατικά με εξαιρετικές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Η βιταμίνη Α που περιέχεται σε 100 γραμμάρια βούτυρου αποτελεί 75% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού.

Επιπρόσθετα στο βούτυρο υπάρχουν βιταμίνες Κ και Ε, λεκιθίνη, ιώδιο, και χολίνη. Και ένα σημαντικό πλεονέκτημα: το βούτυρο αποτελεί ένα άκρως φυσικό προϊόν (σε αντίθεση με τη μαργαρίνη η οποία είναι ένα απόλυτα βιομηχανικό και συνθετικό τρόφιμο).

Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας που προσφέρει μέγιστη συνολική προστασία στον ανθρώπινο οργανισμό!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ