Ειδήσεις

Chef ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Τα νέα της Διατροφής

Η αγαπημένη μας Chef ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι γαστρονομικές της ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία . Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισε να πειραματίζεται με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες.

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκανε να αλλάξει ρότα στην ζωή της, να ακολουθήσει την καρδιά και να κυνηγήσει το όνειρο της.

Ξεκινώντας τις σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθε σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που την ενέπνευσαν μεταδίδοντας της το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία δημιούργησε το EVI EVANE και υπερασπίζοντε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την Ελληνική κουζίνα.

Στην Αθήνα ξεκίνησε το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με τον κόσμο. Από το 2009 μέχρι το 2012 σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι STAR, μοιραζόταν με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας, και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Ενώ φέτος θα εμφανίζεται στο κανάλι του ΣΚΑΙ με την εκπομπή «...Ελλήνων Γεύσεις».

Παράλληλα, το 2010 ξεκίνησε μια συνεργασία με το κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή "ma cuisine grecque" η οποία παρουσιάζει συνταγές και πιάτα απ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Παράλληλα παρουσιάζει τις δημιουργίες της μέσω στηλών στο περιοδικό "Γαστρονόμος" και την εφημερίδα "Καθημερινή".

Πιστεύει πως η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς του κόσμου, γι' αυτό και συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους και ορμώμενη από την αγάπη της για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής διδάσκει στην Επαγγελματική σχολή Μαγειρικής Chef d Oeuvre.

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία