Logodiatrofis.gr
Γλυκά

Cake με Πτι-Μπερ

Εύκολο και νόστιμο cake μπισκότου με μόλις 3 συστατικά, που όλοι έχουμε σπίτι!

Cake με Πτι-Μπερ

Logodiatrofis.gr Cake με Πτι-Μπερ Cake με Πτι-Μπερ Εκτύπωση
Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 4.7/5
( 33 ψήφισαν )

Υλικά

  • 350γρ. Μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου (περίπου 1 ½ πακέτο ή 50 μπισκότα)
  • 2 ¼ κ.γ. Baking Powder
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα (ζεστό)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 50 μπισκότα πτι-μπερ (350γρ.), τοποθετώντας τα μέσα σε ένα πολυκόφτη, έτσι ώστε να θρυμματιστούν.
  2. Αφού τα θρυμματίσουμε πολύ καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το baking powder, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει, έτσι ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και να ενσωματώσουμε αέρα στη μάζα του, με σκοπό να γίνει πιο αφράτο και φουσκωτό το γλυκό μας.
  4. Εν συνεχεία, ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μία μαρίζ, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, δημιουργώντας έναν ρευστό χυλό.
  6. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί 18cm x 18cm, το οποίο έχουμε «ντύσει» με κομμάτια λαδόκολλας, αδειάζουμε μέσα το μείγμα που έχουμε δημιουργήσει και κουνάμε ελαφρώς το ταψί για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν φυλακιστεί στο εσωτερικό του χυλού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 περίπου λεπτά στους 170 oC. Για να σιγουρευτούμε ότι είναι πλήρως ψημένο, μπορούμε απλά να τρυπήσουμε το κέντρο του κέικ με ένα καλαμάκι σουβλακιού και αν είναι καθαρό κατά την απομάκρυνσή του από το εσωτερικό του κέικ (χωρίς δηλαδή υπολείμματα χυλού) το κέικ είναι πλήρως ψημένο.
  8. Έπειτα, αφαιρούμε το ταψί και αναποδογυρίζουμε σε μία καθαρή επιφάνεια το κέικ με τη λαδόκολλα, ξεκολλάμε την λαδόκολλα πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Είναι έτοιμο να καταναλωθεί.
  10. Προαιρετικά μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο και να το πασπαλίσουμε με τρούφα. Όπως και να το καταναλώσουμε με γλάσο ή χωρίς είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ που θα το λατρέψετε.
    Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο Δημ.Πρέζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ