Logodiatrofis.gr
Τα νεα της Διατροφης

Το Barilla Pasta World Championship 2017 θα αναδείξει τον απόλυτο Master of Pasta

Το Barilla Pasta World Championship 2017 θα αναδείξει τον απόλυτο Master of Pasta - Barilla Pasta World Championship 2017

Η Barilla για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει στην Ιταλία το Barilla Pasta World Championship 2017, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που έχει ως στόχο να αναδείξει τις συνταγές εκείνες που θα μετουσιώσουν στο άρωμα και τη γεύση τους, την ιταλική κουζίνα και παράδοση!

Η ιταλική κουζίνα, με βάση της τα αγνά, απλά και καθημερινά προϊόντα μπορεί να απογειώσει ένα πιάτο και να το μετατρέψει σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι! Αυτό ακριβώς αναζητά και η φετινή διοργάνωση από τους 20 chefs που θα ταξιδέψουν αποκλειστικά για αυτό το λόγο από όλον τον κόσμο! Να δημιουργήσουν τις γεύσεις εκείνες που θα αναδείξουν τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, το θαύμα της απλότητας, και να διεκδικήσουν τον τίτλο του Master of Pasta!

20 Chefs κάτω των 35 ετών, 15 χώρες, 4 ήπειροι, 3 ημέρες διαγωνισμού, 1 κλασική συνταγή και 20 διαφορετικές «ερμηνείες», είναι τα συστατικά εκείνα που συνθέτουν το φετινό διαγωνισμό Barilla Pasta World Championship 2017. Κάθε ένας από τους νεαρούς chefs έχει αποδείξει το αστείρευτο ταλέντο του, έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο προσθέτοντας στις αποσκευές του μυστικά και τεχνικές από διαφορετικούς λαούς & πολιτισμούς, έχει βραβευτεί αρκετές φορές ενώ τους βρίσκεις σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια ανά τον κόσμο!

Την Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπεί ο Giorgio Spanakis, ένας chef που κυλάει στο αίμα του το ιταλικό ταπεραμέντο αφού η μητέρα του είναι Ιταλίδα, και έκανε τα πρώτα του «μαγειρικά βήματα» στο εστιατόριο του πατέρα του στη Ρώμη. Στα 23 του ήρθε στην Ελλάδα όπου και εργάστηκε στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο προσωπικός Chef του Ιταλού Πρέσβη στην Ελλάδα.

Το Barilla Pasta World Championship 2017 θα λάβει χώρα στο Μιλάνο, ενώ η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Πάρμα στο Academia Barilla, τον κατεξοχήν χώρο που εκπαιδεύει, δημιουργεί και θέτει τις βάσεις στο χώρο των ζυμαρικών.  Για τρεις ημέρες από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου οι 20 Chefs θα κληθούν να παρουσιάσουν στους coaches το ταλέντο τους μέσα από δημιουργικά πιάτα ζυμαρικών. Η πρώτη φάση τους καλεί να παρουσιάσουν το δικό τους όραμα για το μέλλον των ζυμαρικών, ενώ οι 10 chefs που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα αναμετρηθούν σε κλασικές ιταλικές συνταγές ζυμαρικών. Η τρίτη και τελική φάση τους διαγωνισμού, βρίσκει τους 3 επικρατέστερους finalists στο Academia Barilla όπου και θα ανακοινωθεί ο νικητής, παρουσία του Paolo Barilla.

«Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα αγαπημένο φαγητό που χρονολογείται στο μακρινό παρελθόν και έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία όλες τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του σύγχρονου κόσμου. Τα ζυμαρικά είναι ένα αναντικατάστατο πιάτο και μόνο η σκέψη τους μας κάνει όλους να χαμογελάμε! Ξεκινώντας από την Ιταλία, έχουν κατακτήσει όλον τον κόσμο, παρουσιάζοντάς του ένα πιάτο που συνδυάζει τη γεύση με τις θρεπτικές αξίες. Στο ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε και τη συμβολή όλων εκείνων των Chefs που τα χρησιμοποιήσαν φτιάχνοντας τις δικές τους συνταγές. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρεσβευτές μας.», σχολιάζει ο Paolo Barilla Vice Chairman of Barilla and Chairman of the International Pasta Organization.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες η Ιταλία θα γεμίσει με τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα των 20 chefs που θα προσπαθήσουν να ετοιμάσουν το πιάτο εκείνο που παρόλη την απλότητά του, είναι ικανό να απογειώσει και τις 5 αισθήσεις στον φετινό Barilla World Pasta Championship 2017.

  Παρακολουθήστε το teaser video του διαγωνισμού στο Link

https://www.youtube.com/watch?v=Ne4-WlD7xBg&list=PLwDGeCJTxSoFqaus2LX6SNUYa1axUgPIF&index=1

 

Παρακολουθήστε το bio video του Giorgio Spanakis στο Link

https://www.youtube.com/watch?v=70EHEfoy-Vw&index=2&list=PLwDGeCJTxSoFqaus2LX6SNUYa1axUgPIF

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες στο Link

https://www.pastaworldchampionship.com/

Το Barilla Pasta World Championship 2017 θα αναδείξει τον απόλυτο Master of Pasta - Barilla Pasta World Championship 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ