Ειδήσεις

Μπανάνα | 5 Οφέλη του πιο διάσημου φρούτου Τροφογνωσία

Οι μπανάνες είναι το πιο διάσημο φρούτο του κόσμου, αφού καταναλώνεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο!

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν ανθυγιεινό λόγω των πολλών σακχάρων.  Η μπανάνα είναι το ιδανικό φρούτο για όλες τις ηλικίες γιατί περιέχει πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Επιστήμονες έχουν βρει ότι η μπανάνα έχει διαφορετικά διατροφικά οφέλη ανάλογα με το πότε καταναλώνεται! Για παράδειγμα εάν καταναλωθεί ώριμη τα οφέλη της είναι πιο ευεργετικά για την καταπολέμηση του καρκίνου καθώς και αυξάνει τα λευκά αιμοσφαίρια που αποτρέπουν την εισβολή μικροοργανισμών.

Οφέλη της μπανάνας:

  1. Πλούσιο σε ενέργεια

Είναι ένα από τα πιο εύπεπτα  φρούτα και σε λιγότερο από 30 λεπτά  μας τονώνει και μας δίνει extra ενέργεια. Για το λόγο αυτό το προτιμούν οι αθλητές και όχι μόνο, πριν τη προπόνηση.  Μια μπανάνα μέτριού  μεγέθους  έχει 89 θερμίδες

    2. Μειώνει το άγχος

Tα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στη μπανάνα παράγουν ορμόνες της ευτυχίας που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. 

    3. Καταπολέμα τον καρκίνο

Ο καρκίνος αναπτύσσεται μόνο αν το σώμα ενός ατόμου έχει ph όξινο. Ωστόσο , αν ένα άτομο αυξάνει τα επίπεδα της αλκαλικότητας του σώματος σε ph 7,4 , τα καρκινικά κύτταρα σταματούν  να αναπαράγονται και πεθαίνουν, αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να ζήσουν μόνο στο όξινο περιβάλλον. Επιπλέον, τα υγιή κύτταρα προτιμούν το αλκαλικό περιβάλλον και εφόσον  ζουν σε αυτό απορροφούν  περισσότερα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποφυγή άλλων θεμάτων υγείας.

    4. Μειώνει το πρόβλημα δυσκοιλιότητας 

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπανάνα και σε άλλα τρόφιμα βοηθούν στην εξάλειψη της δυσκοιλιότητας

   5. Ενισχύει τα οστά

Αν και περιέχει μικρή ποσότητα ασβεστίου, περιχέει άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη απορρόφηση του ασβέστιού από άλλα τρόφιμα.

Νάσια Μπούνταλη
Φοιτ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
nasia_budali @ yahoo.gr

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία