Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακ Μαγειρεύω - Προστατεύω Συνταγές

Αχιβάδες με ‘καψαλισμένο’ σκορδοβούτυρο και ωμά ντοματίνια

axivades kapsalismeno skordovoutyro wma ntomatinia

Μια υπέροχη συνταγή με έντονο μεσογειακό άρωμα αλλά και γεύση, για Αχιβάδες με ‘καψαλισμένο’ σκορδοβούτυρο και ωμά ντοματίνια, της Ντίνας Νικολάους!

  • Προετοιμασία: 5´

  • Μαγείρεμα: 15´

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 400 γρ. αχιβάδες ΗΛΙΟΣ
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα σε τέταρτα
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 120 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, σε φλέικς
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζω τις αχιβάδες al dente.
  2. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώσω.
  3. Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  4. Ψιλοκόβω τις δύο σκελίδες σκόρδο και «σπάω» τις άλλες δύο.
  5. Ρίχνω τα σκόρδα στο γουόκ και καβουρδίζω ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αφρίζει.
  6. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι το βούτυρο να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
  7. Προσθέτω τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια και φύλλα φρέσκου βασιλικού.
  8. Αλατοπιπερώνω και ανακινώ το γουόκ.
  9. Μοιράζω στα πιάτα και σκορπίζω φλέικς από σκληρό τυρί.
  10. Σερβίρω αμέσως.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

dimitris grigorakis pyramida

Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με έντονο μεσογειακό άρωμα αλλά και γεύση!

Οι αχιβάδες παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

Η υπέροχη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει ένα επιπλέον πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Η παρουσία του αγελαδινού βουτύρου και του τριμμένου σκληρού τυριού Δανίας “απογειώνει” όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών θρεπτικών συστατικών περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και παράλληλα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό.

Ακόμα, μελέτες καταδεικνύουν πως το σκόρδο μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%.

Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικά λόγω της πολύπλευρης απειλής του κορωνoϊού.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ