Logodiatrofis.gr

Ασφάλεια τροφίμων

Είναι ασφαλή τα γλυκαντικά χωρίς θερμίδες για τη δίαιτά μου;

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, που συχνά αναφέρονται ως υποκατάστατα ζάχαρης, κερδίζουν ολοένα έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.   Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά Στη...

Συμβουλές για καλύτερο και πιο ασφαλές μαγείρεμα

Το μαγείρεμα είναι πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί καθορίζει την ασφάλεια των τροφίμων, αφού η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τους μικροοργανισμούς.  Για...

Πρωτοποριακός τρόπος για να καταλάβετε εάν ένα τρόφιμο έχει υποστεί μικροβιακή αλλοίωση

Με την χρήση ενός μικροβίου το οποίο τοποθετούμε στην συσκευασία των τροφίμων μπορούμε να καταλάβουμε εάν έχει υποστεί μικροβιακή αλλοίωση....

ISO 22000 – Συστήμα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων – Ανάλυση Κίνδυνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου

Το νέο αυτό σύστημα προέκυψε από την ανάγκη εναρμόνισης και ενοποίησης των διαφορετικών προτύπων που εφαρμόζονταν σε διάφορες χώρες. Μεγάλο...

Σαλμονέλα στα λαχανικά : Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει από το χωράφι

Αυτό ανακάλυψαν Αμερικανοί Τεχνολόγοι Τροφίμων μέλη της Αμερικανικής Φυτοπαθολογικής Εταιρείας, που παρουσίασαν πρόσφατα τα ευρήματά τους σε συνέδριο που διεξήχθη...