Ειδήσεις

Η αποτελεσματικότητα της Φθινοπωρινής αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC Εποχιακά Θέματα

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της Φθινοπωρινής αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC;

 

Στην Φθινοπωρινή μορφή της αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC συνδυάζεται το σκεπτικό της αντιοξειδωτικής διατροφής με επιπλέον παραμέτρους που καθιστούν ακόμα περισσότερο αποτελεσματική την προσπάθεια ενός ατόμου να διαχειριστεί καλύτερα το σωματικό του βάρος.

Είναι πάνω απ όλα ένας αποτελεσματικός συνδυασμός διατροφής με βάση όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα. Συγκεκριμένα, όπως σημείωσα ανωτέρω συνδέει τις πολύτιμες δράσεις των αντιοξειδωτικών μαζί με τη φιλοσοφία της διατροφής που βασίζεται στο χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη. Επιπλέον, περιλαμβάνει τις δράσεις πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και ιδιαίτερα της βιταμίνη D, των ω-3 και των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά θεωρώ ότι μονοπωλούν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια.

Η Βασική αρχή προς την κατεύθυνση αυτή στοχεύει πρώτιστα στην ενίσχυση του μεταβολισμού μέσω ειδικών διατροφικών επιλογών και όχι στην απορύθμιση του, όπως αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μίας αυστηρής υποθερμιδικής δίαιτας! Με δεδομένη τη διττή έκφραση του μεταβολισμού υπάρχουν δύο τρόποι για να χάσει κάποιος βάρος: βέλτιστη βιολογική λειτουργία με ήπια δίαιτα ή ανεπαρκής μεταβολική λειτουργία με αυστηρά περιοριστική διατροφή. Προσωπικά επιλέγω τον πρώτο τρόπο. Έτσι, αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση «θα τρώτε». Μην εκπλαγείτε από τις διατροφικές επιλογές που θα βρείτε. Πολλές φορές σε όλη την διαδρομή μου αυτά τα 25 χρόνια μου ανάφεραν με έκπληξη πελάτες μου: Μα θα τρώω όλα αυτά που μου δίνετε και θα χάσω; Και η απάντηση μου εννοείται ότι βεβαίως ήταν καταφατική!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες τα κιλά να μειωθούν «ανεπιστρεπτί» με δεδομένο ότι η απώλεια τους θα πραγματοποιηθεί με απόλυτα φυσικό τρόπο που βασίζεται στο συνδυασμό διατροφικών επιλογών ανώτατης βιολογικής αξίας και της φυσικής άσκησης. Το όλο σκεπτικό της φθινοπωρινής αντιοξειδωτικής δίαιτας ORAC βασίζεται σε αυστηρά επιλεγμένες επιστημονικές βιβλιογραφικές αναφορές που τεκμηριώνουν τη σημασία των αντιοξειδωτικών ουσιών και των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι η φθινοπωρινή αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC εστιάζει παράλληλα και σε ειδικά θέματα διατροφής που απασχολούν όλους, όπως για παράδειγμα για το ποια θα πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη διατροφή για την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση διαφόρων χρόνιων καταστάσεων. Το σκεπτικό μας πάνω και πρώτα από όλα βασίζεται σε ένα μοντέλο που στοχεύει στην προστασία της υγείας και το οποίο θα πρέπει να ακολουθούν όλοι.

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
grigorakis@logodiatrofis.gr

 

Δείτε επίσης

Διατροφή στην παραλία

Διατροφή στην παραλία

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά! Όλοι μας ανυπομονούμε να κάνουμε τις βόλτες μας, να ξεχυθούμε στις παραλίες, να νιώσουμε ανέμελοι!!

Βασικές αρχές καλοκαιρινής διατροφής

Βασικές αρχές καλοκαιρινής διατροφής

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όλοι αναζητάμε την ιδανική διατροφή προκειμένου να διατηρήσουμε τα κιλά μας σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα να λαμβάνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.!

Γιατί τρώμε βακαλάο την 25η Μαρτίου? Ποια τα οφέλη του?

Γιατί τρώμε βακαλάο την 25η Μαρτίου? Ποια τα οφέλη του?

Η σκορδαλιά συνοδεία βακαλάου αποτελεί κατά παράδοση το επίσημο γεύμα σε σημαντικές γιορτές, όπως η 25η Μαρτίου, η Κυριακή των Βαΐων, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και για τους Πατρινούς την γιορτή του Πολιούχου τους Αγίου Ανδρέου. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία