Ειδήσεις

Ανοιξιάτικη Αντιοξειδωτική Δίαιτα για βέλτιστη υγεία Με άποψη...

Ποια είναι η ενδεδειγμένη θεωρεία της σωστής και αποτελεσματικής απώλειας βάρους την άνοιξη;

Η εποχή της άνοιξης αποτελεί χρονικά τον προθάλαμο του καλοκαιριού.  Πλέον, βρισκόμαστε ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν από την έλευση του και η επιθυμία όλων είναι η βελτίωση της σωματικής μας κατάστασης. Για πολλούς φυσικά αυτό σημαίνει δραστική μείωση του σωματικού βάρους. Ποια όμως είναι η ενδεδειγμένη θεωρεία της σωστής και αποτελεσματικής απώλειας βάρους;

Βασική φιλοσοφία της δίαιτας σας θα πρέπει να είναι η θωράκιση του ανθρώπινου βιολογικού μηχανισμού και η δημιουργία ενός ανθεκτικού συστήματος, το οποίο θα προσφέρει το βασικό κίνητρο για την αναβάθμιση του μεταβολισμού. Με απλά λόγια, πρώτα θα πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το βιολογικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένο μεταβολικό προφίλ (δηλαδή περισσότερες βιολογικές καύσεις) με επακόλουθο την μείωση του σωματικού βάρους, χωρίς φαινόμενα στέρησης και πείνας.  Η επίτευξη μίας βέλτιστης υγείας συνεπάγεται άμεση ευεξία, η οποία με τη σειρά της ενισχύει έντονα τη μεταβολική λειτουργία. Ένας υγιής οργανισμός είναι σε θέση να διεξάγει τις απαραίτητες για τη ζωή βιολογικές καύσεις με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Αντίθετα, ένας αποδυναμωμένος οργανισμός συρρικνώνει στα ελάχιστο τους βιολογικούς του ρυθμούς με αποτέλεσμα την καταρράκωση του μεταβολικού ρυθμού. Στην περίπτωση αυτή το καθαρό αποτέλεσμα, είναι στην καλύτερη περίπτωση η αδυναμία απώλειας σωματικού βάρους και στη χειρότερη η θεαματική αύξησή του. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, το απόσταγμα της γνώσης μου από τη διαρκή επιστημονική έρευνας σε συνδυασμό με την εμπειρική καθημερινή πράξη, επιβεβαιώνουν διαρκώς τα θετικά συμπεράσματα από την εφαρμογή της κατανάλωσης αντιοξειδωτικών ουσιών μέσω των τροφίμων. Οι διατροφικές ανακαλύψεις που συμβαίνουν καθημερινά επιβεβαιώνουν ότι οι διατροφικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, στην αποκατάσταση της υγείας. Διαμορφώνεται πλέον η απόλυτη πεποίθηση για την ζωτική σημασία των αντιοξειδωτικών ουσιών, και επομένως της «προστατευτικής» διατροφής στην διαμόρφωση συνθηκών ενός ταχύτερου μεταβολισμού και μίας καλύτερης υγείας.

Η διατροφή που περιλαμβάνει μία σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, είναι βέβαιο ότι μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εαυτό σας από τους κινδύνους που απειλούν σήμερα τη υγεία. 

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Ηλιοφοβία ή Ηλιοθεραπεία?

Ηλιοφοβία ή Ηλιοθεραπεία?

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μεγάλος φόβος σχετικά με τις πιθανές βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, οι οποίες όμως μπορεί να προκύπτουν από την υπερέκθεση.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία