Logodiatrofis.gr
ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ανοιχτά ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ από την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Μεγάρων!

Η ομιλία είχε θέμα: «Γιόγκα γέλιου – Διάθεση… ο σύμμαχος για την καλή Σεμινάριο Διατροφής της λειτουργία του μεταβολισμού».

Εισηγητής της ομιλίας ήταν ο κ. Νίκος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Επιτροπής κοινωνικού έργου & ανθρωπιστικής ανάπτυξης, Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας.

Ο κ. Θυμιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων: Δεν είναι μόνο ευθύνη της διατροφικής συμπεριφοράς η αύξηση του σωματικού βάρους, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που την επηρεάζουν.

  • Η αύξηση της παχυσαρκίας συνεπάγεται κόστος και προβλήματα υγείας. Απαιτείται τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς και του τρόπου ζωής, για την πρόληψη και τη θεραπεία παθολογικών καταστάσεων.
  • Οι αριθμοί δεν είναι μόνο μαθηματικά, έχουν ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή διαγνωστική πρακτική, Η διάγνωση είναι η μισή λύση του προβλήματος, γιατί καθυστερεί για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εμφάνιση προβλημάτων υγείας.
  • Οι αριθμοί που έχουν τη σημασία τους και εκφράζουν τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας είναι: Το ποσοστό λίπους του σώματος, ο δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ), ο λόγος των περιμέτρων μέσης προς γλουτούς, η μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου, η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Ό κ. Νίκος Θυμιανίδης ανέφερε τέλος, πως εκτός από την προσπάθεια για σωστή διατροφική συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας, χρειάζεται απαραίτητα και ένας ακόμη παράγοντας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, αυτός της καλής ψυχικής υγείας.

Η κ. Ευα Ντελιδάκη ανέφερε με την σειρά της: Η συνταγή είναι απλή. Συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι,και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά! Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η διάθεση και η υγεία και αυξάνεται η ευεξία μας!

Το γέλιο δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη ζωής! Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι με τα προβλήματα που έχουμε, δεν μας κάνει καρδιά να γελάσουμε. Αυτό που έχω να προτείνω είναι να (χα-μο)γελάμε, ακόμα και άνευ λόγου! Τότε η εσωτερική βιοχημεία του οργανισμού θα αλλάξει, ωθώντας και τη σκέψη μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με άλλο μάτι.
Η σωστή διατροφή , μαζί με το χαμόγελο ή το γέλιο και οτιδήποτε άλλο ξεφορτώνει το αμυντικό σύστημα, συμπληρώνουν θετικά κάθε θεραπευτική κίνηση, εν είδη μπαλαντέρ, σε ένα παιχνίδι με την τράπουλα της ζωής. Το γέλιο, για τον κάθε άνθρωπο μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Aν περιμένουμε να αισθανθούμε πρώτα ευτυχείς και μετά να (χαμό) γελάσουμε, τότε θα περιμένουμε πολύ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στο μεταξύ, ο οργανισμός μας θα έχει πάρει τον κατήφορο της ψυχοσωματικής αδυναμίας και α–σθένειας.

Το ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ! Ξυπνάει την ενέργεια στο λαιμό και στους πνεύμονες

Το ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ! Κινητοποιεί το θυρεοειδή αδένα

Το ΧΙ ,ΧΙ,ΧΙ,ΧΙ ! Δονεί όλο το σώμα

Το ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ! Ενεργοποιεί το διάφραγμα, τη θωρακική και σπλαγχνική

Το ΧΟΥ,ΧΟΥ,ΧΟΥ,ΧΟΥ! Αναζωογονεί τον αυχένα, όπως επίσης και τις φωνητικές Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από τα Μέγαρα την Ν. Πέραμο και την Ελευσίνα.

Την οργάνωση επιμελήθηκαν η κα. Τσουρουκτζή Αναστασία, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Πειραιά. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης το «care24.gr» το «activekids.gr» το «logodiatrofis.gr” το περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ» και η εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

anoixta-seminaria-ygeias-epistimoniki-omada-logw-diatrofis-megarwn2anoixta-seminaria-ygeias-epistimoniki-omada-logw-diatrofis-megarwn1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ανοιχτά σεμινάρια υγείας απο την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Μεγάρων


Το σεμινάριο είχε θέμα:  «5 απλά βήματα για να βελτιώσετε την διατροφή σας».  
Εισηγητής της ομιλίας ήταν ο κ. Νίκος Θυμιανίδης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Επιτροπής κοινωνικού έργου & ανθρωπιστικής ανάπτυξης, Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας (ΕΛ.Δ.Ε.). 

Ό κ. Νίκος Θυμιανίδης  ανέφερε κατά την ομιλία του, πως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι 1 στους 2 Έλληνες δεν τρώει υγιεινά και ποιοτικά! Η κατεύθυνση προς την οποία είναι καλό να κινηθούμε για να βελτιώσουμε τους αρνητικούς δείκτες των ερευνών, είναι η υιοθέτηση της Ελληνικής Παραδοσιακής Διατροφής που για διάφορους λόγους ξεχάσαμε ή φροντίσαμε να αντικαταστήσουμε από ξενόφερτα Μοντέλα. Στην προσπάθειά μας αυτή, για Βελτίωση της διατροφικής μας συμπεριφοράς, θα χρειαστούμε 2 πολύ σημαντικά εφόδια για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας,  α) Τα ισχυρά κίνητρα και β) υπομονή για τα αποτελέσματα.   Εκτός από την ποιότητα όμως θα πρέπει να προσέξουμε και την ποσότητα των γευμάτων. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε δεν είναι το «Γιατί Τρώμε;»  αλλά το «Γιατί Τρώμε Πολύ;»

Προς αυτήν την κατεύθυνση η πρόταση του κ. Θυμιανίδη για την βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας καθώς και της διαχείρισης του σωματικού μας βάρους ήταν να ακολουθήσουμε τα παρακάτω 5 απλά βήματα:
1.    Σταθερή Λήψη Πρωινού,

2.    Καταναλώνω 4-5 μερ. φρούτων & λαχανικών την ημέρα,

3.    Τρώω Αργά & Υπολογίζω τις ποσότητες,

4.    Αντιλαμβάνομαι το αίσθημα του κορεσμού & της πείνας,

5.    Αντικαθιστώ την πολυθρόνα  & το αυτοκίνητο, με Περπάτημα & Ποδήλατο.   

Προσκεκλημένος της ομιλίας, ήταν ο κ. Σωκράτης Καραμπατέας, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος. Ο κ. Καραμπατέας ανέλυσε για το πως λόγοι συναισθηματικοί, λόγοι συνήθειας, λόγοι τροφικής ανασφάλειας οδηγούν στην υπερφαγία και πως επηρεάζουν την συμπεριφορά του ατόμου στις καθημερινές δραστηριότητές του.   

Τα συμπεράσματα από το 3ο Σεμινάριο Διατροφής ήταν ενθαρρυντικά μια και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την διατροφή τους είναι μεγάλη. Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε πλήθος κακών μηνυμάτων & επιρροών είναι μόνο η έγκυρη & ασφαλείς ενημέρωση ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στο να μειώσουμε αν όχι να εξαλείψουμε το φαινόμενο της παχυσαρκίας στο μέλλον.      
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Γρηγόρης Σταμούλης, δημοτικός σύμβουλος και ο εκδότης του περιοδικού «Εικόνα», κος Νίκος Δενδρινός,  με την σύζυγο του κα Λένα Δενδρινού.     

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τον πρόεδρο κο Αθανάσιο Δρένη και το συμβούλιο της ΔΥ.ΚΕ.ΔΗ.ΜΕ για την άμεση ανταπόκριση τους ώστε να υλοποιηθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού των Μεγάρων που αφορά θέματα υγείας.  
Την οργάνωση και τον συντονισμό επιμελήθηκε η κα. Παπαθανασίου Ελευθερία, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του  «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ-ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» Μεγάρων και Πειραιά.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης  ήταν το «care24.gr» το «activekids.gr» και το «logodiatrofis.gr».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής ΕταιρείαςΕΛΔΕ logo small

oles

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ