ΑΝΕΚ LINES | Διπλή προσφορά ζωής με εθελοντική αιμοδοσία & εθελοντική δειγματοληψία για δωρεά μυελού Τα νέα της Διατροφής

Η ANEK LINES ταξίδεψε με προορισμό την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ταξίδεψαν και φέτος με την ANEK LINES με προορισμό την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε στις 27/1, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων .

Παράλληλα για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ορίζοντα».

Πλήθος εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών αλλά και εργαζομένων της ΑΝΕΚ LINES,  έδωσαν ελπίδα και ζωή με την εθελοντική συμμετοχή τους που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σχεδόν 40 μονάδες αίματος και δείγματος μυελού των οστών.

«Η μεγάλη κληρονομιά της Κρήτης είναι και οι άυλες αξίες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης» τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της  ΑΝΕΚ LINES, κος Γιώργος Κατσανεβάκης. Και συνέχισε «Έχουμε δημιουργήσει μία παράδοση στην Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία φέτος διευρύνθηκε μέσα από τη συνεργασία μας με το σύλλογο "Ορίζοντα". Για να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και σε ανθρώπους με αιματολογικά προβλήματα και νεοπλασματικά νοσήματα.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», κα Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε «Η ΑΝΕΚ LINES είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον σύλλογό μας σαν αληθινός χορηγός ζωής με τις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούμε από κοινού κάθε χρόνο" . Επίσης, ανέφερε "πως το αποτέλεσμα των δράσεων του συλλόγου το 2015 ήταν ελπιδοφόρο, καθώς συγκεντρώθηκαν 715 φιάλες αίματος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2014»

Ο κος Μανώλης Τρακάκης σταθερός επί 15 χρόνια εθελοντής αιμοδότης, χαμογελαστός την ώρα ..του καθήκοντος.

Η κα Αργυρώ Δρακάκη, Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «Ορίζοντα» τόνισε πόσο απλή, εύκολη και ανώδυνη είναι η διαδικασία τόσο της δειγματοληψίας όσο και της λήψης του μυελού των οστών και πρόσθεσε «Οι ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, είναι μεγάλες, δεδομένου ότι τρία παιδιά, είναι σε αναμονή και αναζητούν συμβατό δότη. Γι΄ αυτό ευχαριστούμε και πάλι την ANEK LINES που βρίσκεται πάνω από δέκα χρόνια έμπρακτα δίπλα σε μας και τις οικογένειες που στηρίζουμε, πρωτοστατώντας, παράλληλα σε δράσεις όπως η σημερινή».

H κα Αρ.Δρακάκη συλλέγοντας με την βοήθεια “ειδικής μπατονέτας – στυλεού” και τελείως ανώδυνα δείγμα για δωρεά μυελού των οστών από εθελόντρια δότρια.

Η ΑΝΕΚ LINES συνειδητή αρωγός σε δράσεις που αποτελούν ύψιστη μορφή αλληλεγγύης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όπως η διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δειγματοληψίας μυελού των οστών, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο  ότι “η προσφορά είναι στο αίμα μας” 

 

Στην φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων πρώτος από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης, δίπλα του η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων κα Δέσποινα Ροδουσάκη, δεξιά  της η κα Αργυρώ Δρακάκη  Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου “Ορίζοντας” και πρώτος από δεξιά ο  Ιατρός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων - Βιοπαθολόγος κος Β.Κωνστανταράκης.

***

 

 

Πληροφορίες: κα Ειρήνα Σίμου και κα Άννα Νικολακάκη, τηλ. 2821 0 24128, fax 2821 0 36200, email: marketing@anek.gr

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία