Μία ανάμεικτη σαλάτα με τυρένια βινεγκρέτ που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών, από την Ντίνα Νικολάου.
Υλικά
- 100 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
- 100 γρ. κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. καρότο, τριμμένο
- Φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 45 γρ. μουστάρδα, με κόκκους
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 120 ml χυμός πορτοκαλιού
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα:
- Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζω σε μια μεγάλη, φαρδιά και βαθιά πιατέλα –αποφεύγω τις σαλατιέρες και τα μεγάλα μπολ γιατί όλο το πυκνό ντρέσινγκ θα πάει στον πυθμένα.
Για τη βινεγκρέτ:
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το ξίδι, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν καλά.
- Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο, ώσε να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
- Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.
Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη
Μία σαλάτα που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών!
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό, πρωτεΐνες υψηλές βιολογικής αξίας για ανθεκτικούς μυς και φυτικές ίνες για σωστή εντερική λειτουργία!
Επιπλέον, τα λαχανικά ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που αυξάνει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Tέλος, το τυρί μας προσφέρει και ασβέστιο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τον οργανισμό που αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών.
Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!
Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr