Logodiatrofis.gr
Ψυχολογία

Αισιοδοξία: το φάρμακο του χάους του μυαλού

Αισιοδοξία

Τι να κάνετε αν θέλετε να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα;

Πώς είναι δυνατόν στο χάος και στην ανασφάλεια που συμβαίνει γύρω μας να βρίσκεται κάποιος που έχει καλή διάθεση και χαμογελά;

Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλες δυσκολίες και παρόλα αυτά δε σταματά να βοηθά, να εξελίσσεται και να προοδεύει;

Γίνεται! Η αισιοδοξία είναι η απάντηση.

Όλοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολλές δυσκολίες στην εργασία μας, στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και εμείς καλούμαστε να είμαστε όχι μόνο έτοιμοι, αλλά και προετοιμασμένοι για τον νέο κόσμο που έρχεται…

Αντί όμως να βλέπουμε ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να  εστιάζονται στη λύση των προβλημάτων τους, βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε σύγχυση, που είναι θυμωμένοι και επιθετικοί, που δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα προβλήματά τους και δεν μπορούν να θέσουν τις προτεραιότητες που θα τους βοηθήσουν να βγουν από το τέλμα που βιώνουν.

Είναι γεγονός πως η ζωή πλέον έχει τόσα προβλήματα, όσες και οι αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Για κάποιους οι καταιγιστικές αλλαγές φέρνουν μεγάλες δυσάρεστες ανατροπές, ενώ για κάποιους τεράστια αδιέξοδα.

Βέβαια, υπάρχει και η πιο θετική εκδοχή, οι νέες συνθήκες να γίνονται ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό για εξέλιξη.

Τι είναι αυτό που μπορεί να ρυθμίσει το χάος στο μυαλό μας;

Η αισιοδοξία!

Η αισιοδοξία είναι η θέση του ανθρώπου στα θετικά της ζωής. Φυσικά, το κακό βρίσκεται γύρω μας, ακόμα και στην τηλεόραση, που μας βομβαρδίζει με σκηνές βίας, αλητείας και επιθετικότητας, εντούτοις το καλό υπάρχει και οφείλουμε στον εαυτό μας να το υποστηρίξουμε.

Η αισιοδοξία και η ανθρωπιά είναι το φάρμακο για τους φόβους, τις μικρότητες και τις ανασφάλειες μας. Η αισιοδοξία επιτρέπει στο μυαλό να δει λύσεις για τα προβλήματα και να παλέψει.

Το χαμόγελο, που είναι το σπουδαιότερο εργαλείο της αισιοδοξίας, γίνεται η ασπίδα προστασίας στις προσβολές, στην κυνικότητα και στην κακία.

Τι να κάνετε για να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα

  • Αρχίστε να χαμογελάτε στον εαυτό σας και στους γύρω σας- χαρίστε το πρώτο χαμόγελο της ημέρας στον αυτό σας, το αξίζετε!
  • Είναι καιρός να αρχίσετε να αισθάνεστε την ανάγκη να φέρεστε λίγο καλύτερα στους γύρω σας – θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα στην πραγματικότητά σας!
  • Εστιάστε στη λύση του προβλήματος
  • Φανταστείτε μια θετική έκβαση σε αυτό που σας απασχολεί και προσανατολιστείτε στον τρόπο που θα το αντιμετωπίσετε
  • Αισιοδοξείτε για να έχετε τη δύναμη να πολεμάτε!
  • Η αισιοδοξία απαιτεί μεθοδικό μυαλό και μεθοδικά βήματα που θα οδηγήσουν στην προσωπική σας νίκη!

Η αισιοδοξία είναι ένα συναίσθημα που ούτε το σχολείο ούτε η οικογένεια το καλλιεργούν ενσυνείδητα. Όλοι εστιάζουν στις αδυναμίες κι στις ελλείψεις του άλλου, αλλά και στην κριτική που καθηλώνει και αφαιρεί τον αυτοσεβασμό αυτού που υπόκειται την κριτική.

Γι’ αυτό λοιπόν το Coaching μπορεί να  σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αισιόδοξη ματιά για τον εαυτό σας και τους γύρω σας. Το Coaching είναι η μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα προβλήματά σας με το να ανακαλύψετε αυτό που σας εμποδίζει να εξελιχθείτε, να χαρείτε και να προοδεύσετε στη ζωή σας!!!

Αρχική δημοσίευση: thriveglobal.gr


Είσαι Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Διαιτολόγος, Νευρολόγος ή Κοινωνικός Λειτουργός; Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Επιστήμη της Ψυχολογίας και Διατροφής (Ψυχο-διαιτολογία): «NUTRITION PROFESSIONAL in PSYCHOLOGY» (N.P.Psy) από τον Κλάδο Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας σε ενδιαφέρει!

Μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις των σημείων επαφής των δύο επιστημόνων (Ψυχολογία και Διατροφή) με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις προδιαγραφές για την ολιστική αναβάθμιση του επιστημονικού τους αντικειμένου.

Οδηγός Σπουδών: https://bit.ly/spoudes-NPPsy

Πληροφορίες & Εγγραφές: https://elde.gr/programma-epimorfosis-psychologia-diatrofi/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ