Οι αγκινάρες, λαχανικό που συναντάμε φρέσκο την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι πλούσιες σε φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η σιλυμαρίνη και η κυναρίνη, τα οποία διεγείρουν την έκκριση χολής, καθώς επίσης, ευνοούν τη λειτουργία του συκωτιού. Στις φρέσκες αγκινάρες καλό είναι να προτιμούνται τα μικρότερα ¨κεφάλια¨ με κλειστές άκρες, τα οποία διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Logodiatrofis.gr
Το Logodiatrofis.gr είναι το Νο1 site Διατροφής και Υγείας, όπου θα μάθεις τα πάντα για τη σωστή Διατροφή, Διατροφική ενημέρωση για υγεία και ευεξία, αδυνάτισμα, δίαιτες αλλά και εύκολες συνταγές.