Ειδήσεις

Cream Crackers με Β- γλυκάνη : Μοναδικό σνακ που μειώνει τη χοληστερίνη! Συμβουλές & Tips

Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης προδιαθέτουν σημαντικά  για καρδιαγγειακά νοσήματα και γι’αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Βασικός παράγοντας ρύθμισης της χοληστερόλης είναι η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, μιας και η παχυσαρκία συσχετίζεται με την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας, ενώ αντίθετα η απώλεια βάρους μειώνει την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας. Ιδιαίτερα, η ανδροειδής (κοιλιακή) παχυσαρκία εμφανίζει ισχυρότερη συσχέτιση με την εμφάνιση χοληστερόλης σε σύγκριση με τη γενικευμένη εναπόθεση του λίπους. Συνεπώς η απώλεια βάρους στους παχύσαρκους ασθενείς είναι πρωταρχικής σημασίας. Έχει βρεθεί ότι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος έχουν το μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης χοληστερόλης.

Πολλαπλές μελέτες αποδεικνύουν ότι το φυσιολογικό σωματικό βάρος συσχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων και οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά μικρά και συχνά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος. Το πιο σωστό είναι να κατανέμουμε τις ημερήσιες θερμίδες μας σε μικρά και συχνά γεύματα. Αν ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με μικρά και συχνά γεύματα των οποίων οι θερμίδες δεν ξεπερνούν τις ενεργειακές μας ανάγκες, μπορούμε να διατηρήσουμε σταθερό βάρος. Επιπλέον, τα πολλά μικρά και συχνά γεύματα εφοδιάζουν όλη την ημέρα με ενέργεια τον οργανισμό και συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Όμως, εκτός από τη συχνότητα των γευμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία και η ποιότητα τους. Έτσι, στην περίπτωση που επιθυμείτε την ταυτόχρονη μείωση της χοληστερόλης ή τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της μαζί με τη βελτίωση του σωματικού βάρους, θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώνονται ως σνακ, τρόφιμα που περιέχουν  β- γλυκάνη. Η β-γλυκάνη είναι μια άπεπτη φυτική ίνα, που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως η βρώμη και το κριθάρι και περνάει αδιάσπαστη όλο το πεπτικό σύστημα, παρασύροντας τη χοληστερόλη, βοηθώντας έτσι στη μείωση ή τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση βρώμης με τουλάχιστον 3 γραμμάρια β-γλυκάνης, μείωσε την κακή χοληστερόλη (LDL) κατά 5-7%.

Ένας εύκολος τρόπος για να μπορείτε εύκολα να ακολουθείτε στην καθημερινότητα σας τη συχνότητα γευμάτων, όπου και αν βρίσκεστε και ταυτόχρονα να φροντίζετε την καρδιά σας αποτελούν τα cream crackers με κριθάρι, βρώμη & β- γλυκάνη*.

*Κάθε μερίδα 4 Cream Crackers με κριθάρι, βρώμη και β-γλυκάνη, παρέχει 1g β-γλυκάνης.

Γεωργία Καπώλη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας
Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
kapoli @ logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Easy Cook Diet

Easy Cook Diet

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να χάσεις βάρος (Διαιτολόγιο για 3 εβδομάδες).!

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και μελέτες υπάρχουν κάποιες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες όταν καταναλωθούν συνδυαστικά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό από ότι εάν καταναλωνόταν μεμονωμένα. !

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Αν πλησιάζει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή για παράδειγμα θέλετε να πάτε διακοπές, ίσως θελήσετε να χάσετε λίπος από την περιοχή των ποδιών μέσα στον επόμενο μήνα.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία