Ειδήσεις

5 λάθη που κάνουμε και δεν αδυνατίζουμε... Συμβουλές & Tips

Oι πέντε πιο συχνές λανθασμένες συμπεριφορες στην καθημερινή μας διατροφή. 

 

1. Παραλείπουμε γεύματα:
Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, αποφασίζει να κόψει το βραδινό. Θεωρούμε πως κόβοντας το βραδινό θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Με το να μείνουμε νηστικοί έως το πρωί αυτό που θα καταφέρουμε είναι μεν να σηκωθούμε και να δούμε την κοιλιά μας μέσα, από τη άλλη δε θα σηκωθούμε πολλοί πεινασμένοι με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε την διπλάσια ποσότητα!


2. Υπερκαταναλώνουμε light προϊόντα:
Συνήθως, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι το τρόφιμο που καταναλώνουμε έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χαρακτηρίζεται δηλαδή ως light, θεωρούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώσουμε λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά αποτελεί μια λανθασμένη άποψη. Τα light προϊόντα αντικαταστούν τα πλήρη σε λιπαρά, αλλά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε η ποσότητα θα πρέπει να είναι η ίδια.


3. Εγκαταλείπουμε γρήγορα την προσπάθεια:
Είναι λογικό πως κάνοντας την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους, υπάρχουν μέρες που θα παρασυρθούμε και ίσως να ξεφύγουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε πως αυτό ήταν η καταστροφή και να παρατάμε την προσπάθεια μας. Μπορούμε να το διορθώσουμε τις επόμενες μέρες. Αφήνοντας την προσπάθεια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πολλαπλασιάζουμε το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις, αλλά να καταφέρεις να επανέλθεις!


4. Δεν τρώμε "σωστό" πρωινό:
Κάποιοι μας κόβουμε το πρωινό με την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Άλλοι τρώμε ένα πολύ ελαφρύ πρωινό ακριβώς με την ίδια αίσθηση. Ακόμη, μερικοί καταναλώνουν λιπαρά προϊόντα γιατί θεωρούν πως είναι πρωί και μέχρι το βράδυ θα τα έχουν "κάψει". Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται ένα πλούσιο ποιοτικά, και όχι ποσοτικά, πρωινό θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας και θα μας κρατήσει χορτάτους έως το επόμενο σνακ.


5. Έχουμε άγχος:
Οι περισσότεροι έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα και το θέλουμε αμέσως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση, η οποία έχει αντίκτυπο στο βάρος μας. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε από το τι θα δείξει η ζυγαριά. Ας προσπαθήσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα!Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Συνεργάτης της Ομάδας Logodiatrofis.gr
mbouloumpasi@outlook.com

 

Δείτε επίσης

Easy Cook Diet

Easy Cook Diet

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να χάσεις βάρος (Διαιτολόγιο για 3 εβδομάδες).!

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Αν πλησιάζει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή για παράδειγμα θέλετε να πάτε διακοπές, ίσως θελήσετε να χάσετε λίπος από την περιοχή των ποδιών μέσα στον επόμενο μήνα.!

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και μελέτες υπάρχουν κάποιες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες όταν καταναλωθούν συνδυαστικά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό από ότι εάν καταναλωνόταν μεμονωμένα. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία