Ειδήσεις

Τα  4 οφέλη που έχει το τζίντζερ για την υγεία Τροφογνωσία

Το τζίντζερ ή κοινώς πιπερόριζα μπορεί  να βοηθήσει  το σώμα να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν παθήσεις στον άνθρωπο.

Είστε έτοιμοι να εντάξετε το τζίντζερ στη διατροφή σας; Ελέγξτε τα οφέλη που έχει για την υγεία σας !

1. Διευκολύνει την πέψη. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η μαμά σας σας  έδωσε τζιτζιμπύρα όταν ήταν στο σπίτι άρρωστος ; Το Τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας και την καταπολέμηση της. Εάν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε μια  ανάμειξη φρέσκου τζίντζερ σε ένα smoothie  ώστε να επωφεληθείτε από  τα πεπτικά οφέλη της  ινώδους αυτής ρίζας.

2. Αποτοξινώνει τον οργανισμό. Η  Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, η οποία βοηθάει το συκώτι σας στην εκτέλεση των καθηκόντων του και στην  αποτοξίνωση του. Δοκιμάστε ένα τζίντζερ detox smoothie.

3. Καταπραΰνει τους πονεμένους μύες. Αυτό περιλαμβάνει την πρόληψη από κράμπες και πόνους μετά την προπόνηση. Δοκιμάστε ένα γεύμα  με σαλάτα τζίντζερ και  quinoa.

4. Καταπολεμά τον πονόλαιμο.  Περιορίστε  τον πονόλαιμο  με ένα χαλαρωτικό, ζεστό τσάι τζίντζερ.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Δείτε επίσης

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, όπως το κριθάρι και η βρώμη, μιας και είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα της β-γλυκάνης.!

10 τροφές που καίνε το λίπος

10 τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.  !

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία