Ειδήσεις

Τα  4 οφέλη που έχει το τζίντζερ για την υγεία Τροφογνωσία

Το τζίντζερ ή κοινώς πιπερόριζα μπορεί  να βοηθήσει  το σώμα να αποβάλει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν παθήσεις στον άνθρωπο.

Είστε έτοιμοι να εντάξετε το τζίντζερ στη διατροφή σας; Ελέγξτε τα οφέλη που έχει για την υγεία σας !

1. Διευκολύνει την πέψη. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η μαμά σας σας  έδωσε τζιτζιμπύρα όταν ήταν στο σπίτι άρρωστος ; Το Τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας και την καταπολέμηση της. Εάν θέλετε μπορείτε να απολαύσετε μια  ανάμειξη φρέσκου τζίντζερ σε ένα smoothie  ώστε να επωφεληθείτε από  τα πεπτικά οφέλη της  ινώδους αυτής ρίζας.

2. Αποτοξινώνει τον οργανισμό. Η  Πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, η οποία βοηθάει το συκώτι σας στην εκτέλεση των καθηκόντων του και στην  αποτοξίνωση του. Δοκιμάστε ένα τζίντζερ detox smoothie.

3. Καταπραΰνει τους πονεμένους μύες. Αυτό περιλαμβάνει την πρόληψη από κράμπες και πόνους μετά την προπόνηση. Δοκιμάστε ένα γεύμα  με σαλάτα τζίντζερ και  quinoa.

4. Καταπολεμά τον πονόλαιμο.  Περιορίστε  τον πονόλαιμο  με ένα χαλαρωτικό, ζεστό τσάι τζίντζερ.

Βιολέττα Τζεμολλάρι
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr 
violettzemollari @ yahoo.com

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία