Ειδήσεις

4 αυγά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη Έρευνα

Καταναλώστε 4 αυγά την εβδομάδα  μειώνοντας τον κίνδυνο του διαβήτη.

 

Αν συμπεριλάβετε 4 αυγά στη διατροφή σας κάθε εβδομάδα, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, όπως βρέθηκε σε μια νέα μελέτη.Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι τα αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε χοληστερόλη, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 40%.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στα θρεπτικά συστατικά, που βελτιώνουν τον τρόπο που το σώμα μεταβολίζει τη ζάχαρη και βοηθούν να περιοριστεί η φλεγμονή που οδηγεί σε χρόνια ασθένεια.

Μετά την εξέταση των διατροφικών συνηθειών 2.332 μεσήλικων ανδρών, οι οποίοι υπέγραψαν για τη μελέτη το 1980, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν περίπου 4 αυγά την εβδομάδα είχαν 38% λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν σπάνια ή δεν έφαγαν ποτέ αυγά. Αυτοί οι άντρες είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χωρίς καμία απότομη αύξηση της χοληστερόλης.

Ωστόσο, πρόσθεσαν ότι η κατανάλωση πάνω από 4 αβγά την εβδομάδα δεν φαίνεται να αυξάνει το αποτέλεσμα ενώ ο τρόπος που μαγειρεύεται το αυγό δεν λαμβάνεται υπόψη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition: ''Egg consumption and risk of incident type 2 diabetes in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor Study''.

 

Τίνα Καραΐσκου
Τελειόφοιτος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
tinakaraiskou@gmail.com

Δείτε επίσης

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τη φλεγμονή μέσω των κανναβινοειδών

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών διερευνά τις χημικές αντιδράσεις που μετατρέπουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε κανναβινοειδή που έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη - αλλά χωρίς το ψυχοτρόπο υψηλό. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία