Logodiatrofis.gr
Έρευνα

Οι άνθρωποι μπορεί να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο

θερμίδες

Οι άνθρωποι μπορεί να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Οι ερευνητές επέλεξαν 207 νοικοκυριά για να συμμετέχουν σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο περιοχές της Νέας Υόρκης που περιείχαν πολλά παντοπωλεία.

Συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τις συναλλαγές και τις αγορές των συμμετεχόντων για ένα διάστημα 7 μηνών (Ιούλιος 2010-Μάρτιος 2011). Το σύστημα βαθμολόγησης θρεπτικών συστατικών των συνεργαζόμενων παντοπωλείων χρησιμοποιήθηκε για το διαχωρισμό των τροφίμων σε “υγιεινά” και “λιγότερο υγιεινά“, ενώ τα δεδομένα για τις θερμίδες λήφθηκαν από διαδικτυακές βάσεις δεδομένων τροφίμων.

Οι δαπάνες των καταναλωτών και οι θερμίδες κατά την περίοδο των εορτών (Ευχαριστίες-Πρωτοχρονιά) και κατά την περίοδο μετά τις γιορτές (Πρωτοχρονιά-Μάρτιος) συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ποσά κατά την περίοδο Ιούλιος-Ευχαριστίες.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών κατά την περίοδο των εορτών αυξήθηκαν 15% σε σχέση με την περίοδο Ιούλιος-Ευχαριστίες (από $105,74 σε $121,83), με το 75% των επιπρόσθετων δαπανών να γίνονται σε “λιγότερο υγιεινά” τρόφιμα.

Όπως θα περίμενε κανείς με τα ψηφίσματα της Νέας Υόρκης, οι εκπτώσεις σε “υγιεινά” τρόφιμα αυξήθηκαν την περίοδο μετά τις γιορτές κατά 29,4% ($13,23/εβδομάδα) σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και 18,9% ($9,26/εβδομάδα) σε σχέση με την περίοδο των εορτών.

Δυστυχώς, οι εκπτώσεις στα “λιγότερο υγιεινά” τρόφιμα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την περίοδο των εορτών ($72,85/εβδομάδα την περίοδο των εορτών και $72,52/εβδομάδα την περίοδο μετά τις γιορτές).

Οι θερμίδες που αγοράστηκαν κάθε εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 9,3% (450 θερμίδες ανά μερίδα/εβδομάδα) μετά την Πρωτοχρονιά σε σχέση με την περίοδο των εορτών και κατά 20,2% (890 θερμίδες ανά μερίδα/εβδομάδα) σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρά την πρόθεση να καταναλώσουν υγιεινότερα τρόφιμα μετά την Πρωτοχρονιά, οι καταναλωτές μπορεί να προσαρμόζονται σε ένα νέο κατεστημένο αυξημένης κατανάλωσης λιγότερο υγιεινών τροφίμων κατά την περίοδο των εορτών.

Η ενθάρρυνση των καταναλωτών να αντικαταστήσουν τα λιγότερο υγιεινά τρόφιμα με πιο υγιεινές επιλογές μπορεί να είναι ένας τρόπος για τους λειτουργούς δημόσιας υγείας να βοηθήσουν τους καταναλωτές να εκπληρώσουν τα ψηφίσματα της Νέας Υόρκης και να αντιστρέψουν την πρόσληψη βάρους των εορτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ