Ειδήσεις

22ο Συνέδριο «Ημέρες Παθολογίας» Τα νέα της Διατροφής

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μας φέτος παραμένοντας πιστό στο κεντρικό νόημα της θεματολογίας για την ολοκληρωμένη Ιατρική Εκπαίδευση, σηματοδοτεί και νέα επιστημονικά πεδία της Κλινικής μας σε ενδιαφέροντα υψηλότερης απαρτίωσης.

Οι σκοποί αυτοί του συνεδρίου υπηρετούνται μέσω των ακολούθων επιλογών:

Καθιερώνεται ειδικό Σεμινάριο Μεταβολισμού και Διατροφής, που θα πραγματοποιείται ετησίως, την πρώτη μέρα του συνεδρίου της Κλινικής, με σκοπό να τονιστεί η ανάγκη του να παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα του ασθενούς, με τον πιο επίκαιρο, υπεύθυνο και επιστημονικά άρτιο τρόπο. Η Κλινική μας φιλοδοξεί να αναπληρώσει αυτά τα ιδιαίτερα κενά της Ιατρικής Εκπαίδευσης, αποφεύγοντας τον εμπειρισμό και την ευκολία και οικοδομώντας ένα αποδοτικό, ακριβές και εξελίξιμο εργαλείο εκπαίδευσης.

Προβάλλεται η συνθετική και ολιστική προσέγγιση της Ιατρικής Σκέψης, την οποία μόνο η Παθολογία είναι σε θέση να υπηρετήσει πιστά, εκ φύσεως και εξ αντικειμένου. Για το λόγο αυτό, στη θέση συνεχών θεματικών διαλέξεων, διοργανώνονται ειδικά Εκπαιδευτικά Κλινικά Φροντιστήρια αφιερωμένα στη φύση και την ενδιαφέρουσα πολυπλοκότητα των νοσημάτων με πολυσυστηματικές εκδηλώσεις.

Προωθείται η ιδέα της ορθολογικής επιλογής εργαστηριακού και παρακλινικού ελέγχου κατά τη διαγνωστική διαδικασία. Η οργάνωση ανάλογης θεματολογίας αποτελεί μια πολύ σημαντική και παράλληλα συμβολική επιλογή, σε μια εποχή που, όσο ποτέ άλλοτε, η κρίση του γιατρού οφείλει να είναι το ακριβέστερο εργαλείο, έναντι της ακριβότερης και αναποτελεσματικής πρακτικής της κατάχρησης διαγνωστικών μεθόδων και μέσων.

Αναδεικνύεται, τέλος, η αντίληψη που η μακρά παράδοση της Κλινικής ορίζει για το Εκπαιδευτικό της αντικείμενο και η οποία δίνει πάντοτε έμφαση στην ευθύνη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας έναντι του Κοινωνικού Αγαθού της Υγείας. Με το βλέμμα στραμμένο σ' αυτή την παράδοση και με την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα πνεύμα Αριστείας περί την Ιατρική Σκέψη, η Κλινική διοργάνωσε τη χρονιά που πέρασε το διαγωνισμό διαφορικής διάγνωσης «Γεώργιος Αραπάκης». Στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε πανηγυρική τελετή, θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων, με την προσδοκία τα φώτα αυτής της τελετής να φωτίσουν έστω κατ' ελάχιστον, το μελλοντικό δρόμο της Ιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η ενεργός συμμετοχή σας και το 2013 στο Συνέδριό μας, με την υποβολή εργασιών, καθώς και η παρουσία σας στις Συνεδρίες θα μας τιμήσουν και θα αποτελέσουν το αναμφισβήτητο κριτήριο για την επιτυχία του στόχου μας!

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος του Συνεδρίου
Ευανθία Διαμάντη- Κανδαράκη


Για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία