Υλικά:
- 1 πακέτο Φυτικά Nuggets της Garden Gourmet
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
- 1 ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
- 1/2 κρεμμύδι κόκκινο (ψιλοκομμένο)
- Φύλλα φρέσκου μαϊντανού ή δυόσμου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχίνι:
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. μέλι ή Σιρόπι σφενδάμου (για vegan επιλογή)
- 2 κ.σ. νερό
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τη κινόα: Ξεπλύνετε καλά την κινόα και βράστε την σε 2 φλιτζάνια νερό για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το νερό και να είναι έτοιμη. Μόλις γίνει, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
- Ετοιμάστε τα Φυτικά Nuggets
Στο φούρνο: Προθερμάνετε στους 180οC, λαδώστε το ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά περιστρέφοντας μία φορά. - Ετοιμάστε τη σάλτσα ταχίνι: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου), το νερό και αλατοπίπερο μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Συναρμολογήστε το πιάτο: Μοιράστε τη σαλάτα με την κινόα σε δύο πιάτα και τοποθετήστε από πάνω τα Φυτικά Nuggets. Περιχύστε με τη σάλτσα ταχίνι και σερβίρετε.
Διατροφικό Tip: Τα Φυτικά Nuggets της Garden Gourmet είναι μια πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην ενίσχυση των μυών και της συνολικής υγείας. Επιπροσθέτως οι φυτικές ίνες που περιέχονται είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την ενίσχυση του αισθήματος κορεσμού και τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάνοντάς τα ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι ιδανική επιλογή για χορτοφάγους ή vegans ή όσους γενικότερα θέλουν να μειώσουν το κρέας στη διατροφή τους.