ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ: Με την Εύα Ντελιδάκη Τα νέα της Διατροφής

ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Ξετυλίγοντας το κουβάρι που ονομάζεται ανθρώπινος οργανισμός ανοίγεται ένας διαφορετικός κόσμος. Ο κόσμος της αλληλεπίδρασης, της συνεργασίας και του συνόλου Στον οργανισμό μας κάθε δευτερόλεπτο .Χάνουμε δέκα εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία αντικαθίστανται από δέκα εκατομμύρια νέα κύτταρα, και σε κάθε ένα από τα εβδομήντα τρισεκατομμύρια κύτταρα του οργανισμού μας συμβαίνουν εκατό χιλιάδες χημικές αντιδράσεις. Ο εγκέφαλός μας μέσω των εκατό δισεκατομμυρίων νευρώνων του επεξεργάζεται από τέσσερα έως και τετρακόσια εκατομμύρια μονάδες πληροφοριών το δευτερόλεπτο. Ουσιαστικά είμαστε ως ανθρώπινα όντα το σύνολο των σκέψεων , των συναισθημάτων και των πράξεών μας. Οι λέξεις και το σώμα απλώς εκδηλώνουν αυτό που είμαστε. Για κάθε τι που μας επηρεάζει, γίνονται νέες νευρικές συνδέσεις στα κύτταρα που βασίζονται σε οτιδήποτε μαθαίνεις, βιώνεις, οραματίζεσαι και πραγματοποιείς. Το πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου και το τι εικόνα δημιουργείς για αυτόν στον εγκέφαλό σου καθορίζουν το ποιος είσαι στην καθημερινότητα! Είμαστε προικισμένοι με τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς της φύσης για να αλλάζουμε, να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε! Είμαστε σε μια συνεχόμενη αλλαγή σε βιολογικό, συναισθηματικό και διανοητικό επίπεδο. Η Ψυχοσωματική Νοημοσύνη ανοίγει τους δρόμους να κατανοήσουμε:

Γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε,

Πως βρισκόμαστε στο σημείο που είμαστε, και

Τι χρειάζεται να τροποποιήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα

Το κάθε κύτταρο στον πυρήνα του περιέχει το γεννετικό κώδικα, αυτόν που όλοι γνωρίζουμε ως DNA . Το DNA λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αποθήκη μνήμης δηλαδή περιέχει πληροφορίες από το παρελθόν, οι οποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον όποτε τις χρειαστεί για τις ανάγκες του το κύτταρο ! Η Αμερικανική Ενωση για τον Καρκίνο δήλωσε πρόσφατα ότι πάνω από το 60% των περιπτώσεων καρκίνου οφείλεται στον τρόπο ζωής του ατόμου που νοσεί. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο, αλλά το αν αυτό θα εκφραστεί εξαρτάται από τις επιλογές και τις πεποιθήσεις τους. Η διατροφή , το στρες και τα συναισθήματα , μπορούν να τροποποιήσουν την έκφραση των γονιδίων χωρίς να τους αλλάξουν τη βασική δομή. Και όπως είπε και ο Επίκουρος Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε. Όλα αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύονται με έρευνες με πειράματα και παραδείγματα! Μια ευκαιρία να εντοπίσουμε τι δεν κάνουμε καλά και γι αυτό δεν αισθανόμαστε καλά και έχουμε χρόνιους πόνους! Η γνώση ξεκινά από τα ερωτήματα που θέτω στον εαυτό μου .

Γιατί εγώ να υποφέρω?

Γιατί να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής στη ζωή μου?

Για πιο λόγο να μην είμαι υγιής?

Γιατί να μην αρχίσω από τώρα να ζω , όπως μου αξίζει? Αν όχι τώρα , πότε?

Στόχος της ψυχοσωματικής νοημοσύνης είναι να βοηθήσει τον κάθε ένα μας , να ανακαλύψει την προσωπική δυνατότητα να ζει χωρίς πόνο , μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών της.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ .ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ

Βικτωρ Ουγκώ

Η Εύα Ντελιδάκη συνομιλεί στο στούντιο με τον Λεωνίδα Καστρινάκη Εισηγητή της Ψυχοσωματικής Νοημοσύνης,τον Νίκο Σκαρβελάκη Ομοιοπαθητικό.Eνώ συμμετέχουν με τοποθετήσεις τους και ερωτήματα η Μάρα Παναγιωτάκη Καθηγήτρια Φιλόλογος , ο Γιάννης Παπαδημητρίου Τεχνολόγος Τροφίμων και η Eλένη Δεμερτζή Νηπιαγωγός

 

Η ΕΥΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

eua-ntelidaki-yoga-geliou-ilikiomenousH Eύα Ντελιδάκη πρόσφερε Γιόγκα Γέλιου στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην πρότυπη μονάδα «ΑΓΚΑΛΗ» στο Γερακάρι του Ρεθύμνου , στην Κρήτη.Έτσι κι αλλιώς θα βρίσκεται στην Κρήτη πιο συχνά , με αφορμή την έναρξη της εκπομπής της για τέταρτη χρονιά «Πάνω απ όλα η υγεία μας» . Η αλήθεια είναι ότι μέσα από την εκπομπή της , όλοι αναγνωρίζουν ότι γίνεται κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο!

Υποστηρίζει με πάθος μια δυναμική υγεία με ψυχο-σωματικη Νοημοσύνη. Κάτι που είναι αναγκαίο, μια και η πραγματικότητα δείχνει ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι εν δυνάμει ασθενής και όχι εν δυνάμει υγιής. Παράλληλα βρίσκει την ευκαιρία να προσφέρει μέσα από την Γιόγκα Γέλιου, ανακούφιση, εκτόνωση, χαρά, άσκηση και δεσμούς αγάπης.

Την Εύα υποδέχτηκαν με πολύ χαρά, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην πρότυπη μονάδα ΑΓΚΑΛΗ στο Γερακάρι ,άνοιξε η καρδιά τους, ανέπνευσαν με ανακούφιση, και θέλουν να ξανά-κάνουν γιόγκα γέλιου ! «Κάποια στιγμή , οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την ηλικία και τα προβλήματα που αυτή φέρνει , οι ηλικιωμένοι παρατηρούν τις σωματικές και πνευματικές τους δεξιότητες να εξασθενούν. Σε ό,τι αφορά το γέλιο, παρατηρείται ότι όσο μεγαλώνουμε η ικανότητα κατανόησης του χιούμορ μειώνεται λογω της γεροντικής άνοιας , της νόσου Αλτζχάιμερ και άλλων ασθενειών.

eua-ntelidaki-yoga-geliou-ilikiomenous2

Ο εκφυλισμός των εγκεφαλικών κυττάρων καθιστά δύσκολη για πολλούς ηλικιωμένους την κατανόηση και την οργάνωση δεδομένων, πόσο μάλλον του χιούμορ. Υπό αυτές τις συνθήκες η Γιόγκα του Γέλιου είναι το ιδανικό εργαλείο , ώστε να προσλάβουν οι ηλικιωμένοι τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του γέλιου και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους. Βοηθά ακόμα στην καλλιέργεια συναισθηματικών δεσμών και είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία ενάντια στην κατάθλιψη. Από τη στιγμή που το χιούμορ αποτελεί ένα διανοητικό φαινόμενο, οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται να γελάσουν χωρίς λόγο. Σ αυτό το σημείο είναι που βοηθά η γιόγκα του γέλιου να γελάσουν ξανά και να ξεκινήσουν να ζουν μια ζωή γεμάτη χαρά. Όντας μια σωματικά προσανατολισμένη διαδικασία, η Γιόγκα του Γέλιου δεν απαιτεί νοητικές δεξιότητες και βοηθά τους ηλικιωμένους να κατανοήσουν το χιούμορ χωρίς να χρησιμοποιούν διανοητικές οδούς.

Σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν ξανά η θέληση για ζωή και γέλιο !»

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία