Ειδήσεις

Οι πιο δημοφιλείς δίαιτες του 2013! Τα νέα της Διατροφής

Στο νούμερο 10 βρίσκουμε την δίαιτα του ευέλικτου χορτοφάγου, γνωστή και ως flexitarian (κατά το flexible). Ισορροπημένα γεύματα με λίγο από σούσι, λαχανικά και κοτόπουλο μιας στο τόσο, έκανε τη συγκεκριμένη διατροφή να φτάσει στο νούμερο 10 των πιο ψαγμένων επιλογών και στο 6 των πιο υγιεινών.

Στο νούμερο 9, η «δίαιτα του φυτοφάγου ψαρά». Με απλά λόγια ναι, είμαι vegetarian αλλά αγαπώ και το ψάρι. Υγιεινή επιλογή από όπου και αν τη δεις, λαχανικά και ψάρια γαρ.

Στο νούμερο 8 η «δίαιτα του φρούτου» είχε υποστηρικτές όλους όσους αγαπούν να τρέφονται αποκλειστικά με καρπούς φρούτων.

Στο νούμερο 7 η «παμφάγος δίαιτα», αντίθετα με άλλες στη λίστα δεν έχει ειδικούς να την υπογράφουν και αυτό γιατί είναι μία διατροφή κατά βούληση. Κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά και ψάρια σε ισορροπία.

Από την Ιαπωνία με αγάπη, θα μπορούσε να ονομάζεται η δίαιτα στη θέση νούμερο 6. Η διατροφή των κατοίκων της Οκινάουα έχει απασχολήσει ειδικούς και μη. Η μακροζωία τους είναι ανάλογη των δικών μας Ικαριωτών και αυτό εξάπτει την περιέργεια. Πάντως το μυστικό της είναι το 80/20, δηλαδή τρώμε μόνο το 80% του φαγητού, που έχουμε στο πιάτο μας.

Στο νούμερο 5 η κετογενική δίαιτα χρονολογείται ήδη από το 1900 και βασίζεται σε ποσοστά. Δηλαδή, 60% της διατροφής προέρχεται από λιπαρά, 35% από πρωτεΐνες και 5% από υδατάνθρακες. Ο σκοπός είναι να φέρει το σώμα σε κατάσταση κέτωσης, δηλαδή μια κατάσταση λιμού στην οποία το συκώτι θα παράγει κετόνες. Όπως και να χει, η συγκεκριμένη δίαιτα δε συστήνεται χωρίς την παρακολούθηση ειδικού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για χοληστερίνη και χρόνια δυσκοιλιότητα, μεταξύ άλλων.

Στο νούμερο 4, βρίσκουμε τη δίαιτα της απόλυτης αποτοξίνωσης, «Master Cleanse Diet» δηλαδή. Από το όνομα καταλαβαίνετε, ότι κανείς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθεί μία τέτοια δίαιτα.

Η δική μας «μεσογειακή δίαιτα» κοσμεί το νούμερο 3 της λίστας με τις πιο διάσημες δίαιτες στο ίντερνετ για το 2013. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Μαλτέζοι (και οι νότιοι της Γαλλίας) γνωρίζουμε τελικά το μυστικό της καλής και υγιεινής διατροφής. Τώρα πρέπει απλά να το ακολουθήσουμε.

Οι χυμοί είναι ροφήματα και όχι ολοκληρωμένη διατροφή. Παρόλα αυτά, μία δίαιτα μόνο με χυμούς κατέκτησε το νούμερο 2 της λίστας, μάλλον από τους υπέρμαχους της τακτικής «δίαιτα θέλω, τώρα την θέλω».

Η δίαιτα της σπηλιάς ή των παλιών χρόνων κατάφερε να επικρατήσει όλων των άλλων μέσα στον χρόνο που μας πέρασε και να κατακτήσει την κορυφή και το νούμερο 1 στις αναζητήσεις στο ίντερνετ για δίαιτα. Λογικά, επειδή ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους φαν του crossfit, της άσκησης που κατέκτησε όλους τους fit και wanna be fit της υφηλίου. Πλήρεις τροφές, μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα, κρέατα και αλεύρια περιλαμβάνονται στο μενού. Μόδα ή όχι, το 2014 θα δείξει...

via

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η Επιστημονική Ομαδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σας συμβουλεύει να μην καταφεύγετε σε αμφιβόλου ποιότητας "ιντερνετικές δίαιτες" που μπορεί να αποβούν μοιραίες ακόμα και για τη ζωή σας. Για το λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμη η επίσκεψη σε Διαιτολόγο!

 

Δείτε ΕΔΩ: Τα 13 άρθρα του Logodiatrofis.gr που διαβάστηκαν περισσότερο το 2013!

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία