Ειδήσεις

Μία μαραθώνια κολυμβητική προσπάθεια στηρίζει το Έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στο πλ Τα νέα της Διατροφής

Αφετηρία της κολυμβητικής αυτής διαδρομής στάθηκε η συμμετοχή του Αλέξανδρου στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Holmes Place Greece για την εκπόνηση του πρωτοποριακού προγράμματος #Charity4U που προωθεί την ιδέα ότι ο αθλητισμός όχι μόνο ενώνει αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει και έναν καλό σκοπό. Ο Αλέξανδρος συμμετείχε στην πρωτοβουλία αυτή στο πλαίσιο του επετειακού Spetses mini Marathon που διεξήχθη στις Σπέτσες μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου συγκεντρώνοντας πάνω από 12.000 άτομα από 27 χώρες που συμμετείχαν σε 8 αγωνίσματα.

Με συμμάχους την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, μέλη της ομάδας των Holmes Place, ένα υπερσύγχρονο φουσκωτό της εταιρείας Technohull και πολυπληθή αποστολή του Make-a-Wish ο Αλέξανδρος ολοκλήρωσε αυτήν τη μαραθώνια κολυμβητική προσπάθεια σε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Συμπαραστάτης, οδηγός και πηγή ενθάρρυνσής του σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γέμελος που δήλωσε: "Ο Αλέξανδρος παρά τη μεγάλη απόσταση τις πολλές ώρες τα δύσκολα νερά και τον πρόσφατα εγχειρισμένο ώμο κατάφερε να κυκλώσει το νησί των Σπετσών έχοντας στο μυαλό του μόνο την προσφορά σε έναν καλό σκοπό. Ένα μπράβο είναι μικρό σε αυτή τη γιγάντια προσπάθεια''.

Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του τον συνόδευαν μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης, ανάμεσα τους οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Κέλλυ Αραούζου, Δημήτρης Νέγρης, ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός και ο πανελληνιονίκης Παντελής Πάντης.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία που έζησε: "Ο κολυμβητικός γύρος των Σπετσών από τον Αλέξανδρο Πατούνη έγινε για έναν πολύ καλό σκοπό και ήμασταν κι εμείς εκεί μαζί με τους κατοίκους του νησιού και μέλη της διοργάνωσης του Spetses mini Marathon, μεταφέροντας τη θετική μας ενέργεια μαζί με τις ευχές μας. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, όπως και ο σκοπός που δεν ήταν άλλος από τη συγκέντρωση χρημάτων για το Μake-Α-Wish. Εύχομαι αυτή η κίνηση να βρει μιμητές στο μέλλον για τη στήριξη των παιδιών που τόσο το έχουν ανάγκη."

Υποστηρικτές στην προσπάθεια του Αλέξανδρου Πατούνη ήταν τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά ήταν Wellness Partner του Spetses mini Marathon και βρίσκεται πίσω από την υπέροχη πρωτοβουλία #Charity4U στο πλαίσιο της οποίας έγινε ο Κολυμβητικός Γύρος του νησιού, η εταιρεία Technohull, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ταχύπλοων με ειδίκευση στα φουσκωτά που βοήθησε τα μέγιστα με τα εντυπωσιακά σκάφη της, ένα εκ των οποίων συνόδευσε τον Αλέξανδρο καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, καθώς επίσης και η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) που είναι Πανελλήνιος Φορέας Υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και ανέλαβε την ιατρική κάλυψη της ενέργειας, σε συνεργασία με τη Lifeguard Hellas που προσέφερε ναυαγοσωστικές υπηρεσίες στη διάθεση της ομάδας του Αλέξανδρου Πατούνη. Διαρκής πηγή ενυδάτωσης υπήρξε το νερό Αύρα και την απαραίτητη ενέργεια προσέφεραν τα πολύτιμα ενεργειακά gels από την GU Energy. Το όλο εγχείρημα καταγράφηκε στο κορυφαίο τριαθλητικό ρολόι Garmin Forerunner920XT που προσέφερε η Garmin Greece!

Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία