Ειδήσεις

Καλό για σένα, καλό για τον πλανήτη: To πρόγραμμα της Barilla για την ανάδειξη της συμβολής της Μεσο Τα νέα της Διατροφής

Το πρόγραμμα συνοψίζει τον τρόπο που η Barilla αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της ως εταιρεία αλλά και τον ρόλο της μέσα στην κοινωνία, μέσα στην παγκόσμια κοινότητα εν γένει. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Όμιλος με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των συνεργατών της και των καταναλωτών διεθνώς, για την προώθηση της αξίας της Μεσογειακής Διατροφής τόσο στο επίπεδο της ευζωίας, όσο και σε σχέση με την προστασία του πλανήτη σε εταιρικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

«Good for You» σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να παράγουμε προϊόντα γευστικά, ασφαλή και διατροφικά σωστά. Τα προϊόντα μας βοηθούν όσους τα επιλέγουν να προστατεύουν τη φυσική τους κατάσταση, να απολαμβάνουν καλή ζωή διαχρονικά και να χαίρονται το φαγητό τους. Γι' αυτό, από την ίδρυσή μας, ότι παράγουμε βασίζεται και ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής.

«Good for the Planet» σημαίνει ότι πρέπει συνεχώς να μειώνουμε την περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων μας, από το χωράφι μέχρι την τελική κατανάλωση. Όχι μόνο βελτιώνοντας τις διαδικασίες καλλιέργειας, παραγωγής και διανομής, αλλά επίσης ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους να καταναλώνουν υπεύθυνα. Και σε αυτή την περίπτωση οι αρχές της Μεσογειακής Διατροφής είναι χρήσιμες: τα προϊόντα στη βάση της διατροφικής πυραμίδας είναι εκείνα που έχουν τη χαμηλότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές του προγράμματος «Good for You, Good for the Planet» που αναδεικνύει τη σχέση της διατροφικής πυραμίδας με την περιβαλλοντική πυραμίδα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε τροφίμου. Τα ζυμαρικά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας έχοντας, μέσω της καλλιέργειας των πρώτων υλών αλλά και της διαδικασίας παραγωγής τους, ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον. Η διπλή πυραμίδα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου και πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο site που δημιουργήθηκε γι' αυτό τον σκοπό www.goodforyougoodfortheplanet.org.

Εμπνέοντας τους ανθρώπους της να γίνουν, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, πρεσβευτές της Μεσογειακής Διατροφής ως τρόπου ζωής και αντίληψης της σχέσης μας με το περιβάλλον, ο Όμιλος Barilla ξεκινά μία προσπάθεια για να γίνει συνείδηση σε όλους ότι ακόμα και μία απλή καθημερινή δραστηριότητά μας όπως το φαγητό, μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής παγκοσμίως.

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία