Ειδήσεις

Η Δίαιτα Cambridge CRASH TEST στις δίαιτες

 

Τα προγράμματα Cambridge Weight Plans βασίζονται στην υπόσχεση γρήγορης απώλεια βάρους.

 

Δίαιτα Cambridge

Υπάρχουν έξι ευέλικτα προγράμματα διατροφής που κυμαίνονται από 415 έως 1.500 θερμίδες ή περισσότερο την ημέρα, ανάλογα με το στόχο για την απώλεια βάρους. Υπάρχει επίσης ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διαχείρισης βάρους. Οι μπάρες, οι σούπες, οι χυλοί και τα ροφήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αποκλειστική πηγή διατροφής ή σε συνδυασμό κανονικά γεύματα χαμηλών θερμίδων. Ενώ εφαρμόζεται το πρόγραμμα, θα λάβετε συμβουλές και υποστήριξη για την υγιεινή διατροφή και την άσκηση από έναν σύμβουλο του Cambridge.

Πλεονεκτήματα: Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι εφαρμόζουν μια πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες δίαιτα (VLCDs) αναφέρουν ξαφνική και αρκετά δραματική απώλεια βάρους. Τα υποκατάστατα γεύματος είναι μια ισορροπημένη θρεπτική διατροφή, ώστε να μπορείτε να πάρετε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε, μονολότι δεν τα παίρνετε από τα πραγματικά τρόφιμα.

Μειονεκτήματα: Οι αρχικές παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κακή αναπνοή, ξηροστομία, κόπωση, ζάλη, αϋπνία, ναυτία και δυσκοιλιότητα λόγω της περικοπής των υδατανθράκων και των φυτικών ινών. Το πιο δύσκολο μέρος του σχεδίου είναι να επιμείνεται σε αυτό. Η διακοπή των κανονικών γευμάτων και εναλλαγή τους και με ένα σνακ ή ρόφημα μπορεί να είναι βαρετή και νιώσετε κοινωνική απομόνωση. Αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα το μπορείτε να εφαρμόσετε σε μακροπρόθεσμη βάση.

BDA ετυμηγορία: Θα πρέπει να σας αρέσουν τα προϊόντα αντικατάστασης γεύματος για να εφαρμόσετε τη δίαιτα αυτή. Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να είναι κίνητρο, αλλά αυτό δεν είναι διατηρήσιμο. Μια πολύ χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα 1.000 ή λιγότερων θερμίδων την ημέρα δεν θα πρέπει να ακολουθείται για περισσότερο από 12 συνεχείς εβδομάδες. Αν καταναλώνεται λιγότερες από 600 θερμίδες την ημέρα, θα πρέπει να είστε υπό ιατρική επίβλεψη.

 

Αν θέλετε να ακολουθήσετε κάποιο Πρόγραμμα Διατροφής, θα πρέπει πρώτα να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο!

 

 

sofia-lakkaΕπιμέλεια κειμένου
Σοφία Λάκκα

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Τελειόφοιτη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

 

Δείτε επίσης

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Στη σημερινή εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι δυτικές κοινωνίες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει πολλές από αυτές, χαρακτηρίζονται από την υπερκατανάλωση υλικών αγαθών. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία