Ειδήσεις

Η μεσογειακή διατροφή δρα ευεργετικά και στις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών Τα νέα της Διατροφής

Μεσογειακη διατροφη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης που πραγματοποίησε το Ουρολογικό Ινστιτούτο της Μαδρίτης σε άνδρες με διαταραχές στύσης, η κατανάλωση ελαιόλαδου σε συνδυασμός με το λυκοπένιο -αντιοξειδωτική ένωση που συναντάται κυρίως στις ντομάτες -

Κατά την διάρκεια της έρευνας χορηγήθηκε ημερησίως και για συνολικό διάστημα τριών μηνών σε πεντακόσιους άνδρες άνω των 50 ετών, 20cc εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με 8 mg λυκοπενίου, και διαπιστώθηκε βελτίωση της στυτικής λειτουργίας σε ποσοστό που άγγιζε το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Ουρολογικού Ινστιτούτου, το λυκοπένιο σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο επιτυγχάνει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του πέους, κι επομένως της στύσης.

Παράλληλα το ελαιόλαδο αποτελεί μια πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων ενώ έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι συμβάλει στην μείωση των φλεγμονών και της κακής χοληστερίνης που φράζει τα αγγεία.

Το λάδι επίσης έχει και ηρεμιστικές αντί-στρες ιδιότητες αφού απελευθερώνει ουσίες όπως η ντοπαμίνη που είναι διεγερτικές και αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για καλό σεξ.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι τα καντήλια στις εκκλησίες καίνε λαδάκι και όχι κάποια άλλη ουσία αφού τα αρώματα του εκχυλίζουν σεροτονομιμητικές ουσίες που ερεθίζουν τη φαντασία και χαλαρώνουν τους μύες.

Πηγή

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία