Ειδήσεις

Ζητούνται διαιτολόγοι από το ΓΕΕΘΑ! Τα νέα της Διατροφής

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό κι έχουν γίνει και παλαιότερα προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί. Η τελευταία ήταν την εποχή που Α/ΓΕΣ ήταν ο Νίκος Ντούβας το 2005. Όπως γνωρίζουμε δεν είχε αποτελέσματα.

Τώρα φαίνεται ότι το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός του Μ.Κωσταράκος το 'χει πάρει προσωπικά και πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες θέλει να δρομολογήσει ένα πρόγραμμα στο οποίο θα εντάσσονται όσα στελέχη αντιμετωπίζουν πρόβλημα περιττών κιλών.

Πέρα από το θέμα της εμφάνισης που όπως και να το κάνουμε παίζει μεγάλο ρόλο και για τους στρατιωτικούς -όχι για λόγους ομορφιάς βέβαια- υπάρχουν θέματα υγείας που μπορεί να προκύψουν ως συνέπεια των πολλών περιττών κιλών.

Συνήθως τα στελέχη δεν ακούνε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τέτοιες πρωτοβουλίες. Και μάλλον γι΄ αυτό οι όποιες προσπάθειες ξεκίνησαν κατά καιρούς έμειναν στα λόγια.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πάντως λένε οι πληροφορίες το ΄χει πάρει ζεστά κι έχει έρθει σε επαφή με ειδικούς διαιτολόγους -διαθέτει το στράτευμα πάρα πολύ καλούς- για να διερευνήσει πως θα μπορέσει να παρουσιαστεί ένα "ελκυστικό" για τα στελέχη πρόγραμμα.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να δώσουν οι Αρχηγοί το παράδειγμα. Αν και κανείς τους δεν έχει εμφανές θέμα κιλών, ακόμη κι αυτά τα ...περιττά που δεν φαίνονται κάτω από τη στολή ας τα χάσουν ,δίνοντας και το ...σύνθημα προς τα στελέχη ότι δεν είναι ...ντροπή η δίαιτα.

Αν θα εφαρμοστούν στο μέλλον και... κατασταλτικά μέτρα για τους υπέρβαρους; Αν για παράδειγμα θα έχουν επιπτώσεις στην άνοδό τους στην ιεραρχία; Τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν περιπτώσεις δύο τουλάχιστον ανώτατων εξαιρετικών αξιωματικών οι οποίοι αποστρατεύθηκαν όχι λόγω έλλειψης προσόντων αλλά λόγω περιττών κιλών.

πηγη

 Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε αναγνωρίζοντας την αξία της άσκησης, στηρίζει τον αθλητισμό και χορηγεί, ως Μέγας Χορηγός, για 4η συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες ορεινού τρεξίματος 'Hydra’s Trail Event 2017', που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία