Ειδήσεις

«Διατροφή και Υγεία» στο Σύνταγμα… παρέα με το ΕΥΖΗΝ! Τα νέα της Διατροφής

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία και είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, τα οφέλη ενός δραστήριου τρόπου ζωής, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων νοσημάτων. Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, ενημερώθηκαν για τα οφέλη του ισορροπημένου τρόπου ζωής μέσω της παροχής σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, όπως και της παρακολούθησης των ομιλιών έγκριτων επιστημόνων σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διαιτολόγοι - μέλη της ομάδας υλοποίησης του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ αξιολόγησαν τη σωματική ανάπτυξη και την ποιότητα των διατροφικών συνηθειών παιδιών και εφήβων, προσφέροντας, παράλληλα, εξατομικευμένες συμβουλές διατροφής, σε κατ' ιδίαν συνεδρίες. Ειδικότερα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, οι έφηβοι είχαν την ευκαιρία να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με το σωματικό βάρος, την ανάπτυξη και τη διατροφή τους, ενώ οι γονείς έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τις συνήθειες όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά ολόκληρης της οικογένειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξαν προβολές ειδικών βίντεο για τις δράσεις του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα κατά την παιδική ηλικία, αλλά και έξυπνα tips διατροφής και άσκησης για όλη την οικογένεια.

diatrofi-ygeia-sintagma-parea-eyzin2

Υπενθυμίζεται ότι το EYZHN (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Το Πρόγραμμα με συγκεκριμένες ενέργειες παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και του συνόλου της κοινωνίας, παρέχοντας, μεταξύ άλλων, διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα διατροφής, ανάπτυξης και σωματικής δραστηριότητας.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, αυτή της αξιολόγησης της σωματικής διάπλασης, της φυσικής κατάστασης και των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας των μαθητών, διενεργείται στα σχολεία με την ευγενική χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. Άλλες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, όπως προγράμματα ενημέρωσης και παρεμβάσεις σε επίπεδο σχολείων και Δήμων, χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

 

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Διαβάστε τα τελευταία ΝΕΑ της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ

 

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία