Ειδήσεις

Για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη, η διεθνής ένωση γλυκαντικών (ISA) προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής πρ Τα νέα της Διατροφής

Για να προσθέσει νοστιμιά και διασκέδαση στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων και μια σειρά συνταγών για υγιεινά πρωινά από ολόκληρη την Ευρώπη. Τα παραπάνω να συνοδευτούν από μία ζωντανή συζήτηση στο Twitter με οικοδεσπότες τους ειδικούς στον τομέα: Δρ Αιμιλία Παπακωνσταντίνου Λέκτορα Διατροφής και Μεταβολισμού στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα και τον Dr Duane Mellor Επίκουρο Καθηγητή Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, Μ. Βρετανία.


Το βίντεο κινουμένων σχεδίων είναι το τρίτο μιας σειράς βίντεο της Διεθνούς Ένωσης γλυκαντικών (ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, το οποίο προωθεί τα φετινά θέματα στην υγιεινή διατροφή, δηλαδή την πραγματοποίηση πιο υγιεινών επιλογών και τη σημασία του πρωινού. Το βίντεο αυτό των 2 λεπτών ζωντανεύει τέσσερις «Ήρωες Χαμηλών Θερμίδων» ("Lo Cal Heroes") σε μια πόλη όπου επικρατούν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Καθώς τρέχουν εδώ κι εκεί στην πόλη, οι ήρωές μας, καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό πρόβλημα υγείας, αναδεικνύουν τα οφέλη των μικρών αλλαγών και των «έξυπνων» διατροφικών αντικαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους της πόλης να ακολουθήσουν πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή τους ζωή.


Επιπλέον, με την υποστήριξη ειδικών σε θέματα διαβήτη και διατροφής από ολόκληρη την Ευρώπη, η ISA δημιούργησε μια συλλογή συνταγών για πρωινά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που βοηθούν τους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και τα άτομα με διαβήτη, να ενσωματώσουν τα μηνύματα από το βίντεο στην καθημερινότητά τους. Οι συνταγές αυτές δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μειώνοντας τη ζάχαρη ή αντικαθιστώντας την με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, μπορούν να δημιουργήσουν νόστιμα γεύματα που τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν τη γλυκιά γεύση στο πρωινό τους, χωρίς υπερβολικές θερμίδες.
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι το πρώτο βήμα για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη και οι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας συμφωνούν ότι απλές αλλαγές στο διαιτολόγιο και τον τρόπο ζωής, μπορεί να είναι αποτελεσματικές, τόσο για την πρόληψη/καθυστέρηση της εμφάνισης του διαβήτη, όσο και για τη διαχείρισή του. Σύμφωνα με την Δρ Αιμιλία Παπακωνσταντίνου «τα γλυκαντικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες δεν επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βοηθούν στον μακροπρόθεσμο γλυκαιμικό έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα με διαβήτη μπορούν να έχουν περισσότερες εναλλακτικές επιλογές και στην ουσία να συμμορφώνονται καλύτερα με τα προτεινόμενα διατροφικά τους προγράμματα».

Με την τακτική σωματική άσκηση και τις «έξυπνες» αντικαταστάσεις, σε καθημερινή βάση, όπως είναι η αντικατάσταση τροφίμων και ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη με τα αντίστοιχα που περιέχουν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, είναι δυνατόν να απολαμβάνουμε μεγαλύτερη ποικιλία διατροφικών επιλογών αλλά και τη γλυκιά γεύση, χωρίς να πραγματοποιείται αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα ή αύξηση των αναγκών μας για ινσουλίνη.

Με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της σημασίας που δίνει για το 2014 η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στην υγιεινή διατροφή και το υγιεινό πρωινό, η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) δημιούργησε ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων «Ήρωες Χαμηλών Θερμίδων» ("Lo Cal Heroes"), το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής για όλους, συμπεριλαμβανόμενων τόσο των ανθρώπων με διαβήτη, όσο και αυτών που θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους. Οι «Ήρωες Χαμηλών Θερμίδων» αναδεικνύουν τα οφέλη των μικρών αλλαγών, των «έξυπνων» διατροφικών αντικαταστάσεων, της άσκησης, αλλά και τη σπουδαιότητα ενός υγιεινού πρωινού, ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητα τους.

Δείτε το:


 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε αναγνωρίζοντας την αξία της άσκησης, στηρίζει τον αθλητισμό και χορηγεί, ως Μέγας Χορηγός, για 4η συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες ορεινού τρεξίματος 'Hydra’s Trail Event 2017', που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία