Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Τμήματος Διατροφής και Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ – UNILEVER με αφορμή την Τα νέα της Διατροφής

Η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε από το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα κατά την παραγωγή των επώνυμων μαργαρινών που κυκλοφορούν σήμερα στα super market της χώρας μας να μην δημιουργούνται trans λιπαρά.

• Το θέμα των trans λιπαρών – και ειδικά σε σχέση με την παραγωγή των μαργαρινών – έχει απασχολήσει την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas από τη δεκαετία του '90, περίοδο κατά την οποία άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία που αναφέρονταν στην αρνητική επίδραση των trans λιπαρών.

Από τότε μέχρι σήμερα, εξελίσσοντας συνεχώς τις διαδικασίες παραγωγής των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas είναι η πρώτη παραγωγός εταιρία ελαιουργικών προϊόντων που κατήργησε την υδρογόνωση ως μέθοδο παραγωγής των μαργαρινών, το 1996.

• Η νέα μέθοδος παραγωγής μαργαρινών έχει ως αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται trans λιπαρά οξέα.

• Με τις συνεχείς αυτές βελτιώσεις, έχουμε επιτύχει τα προϊόντα της εταιρείας μας να εναρμονίζονται με τις πιο πρόσφατες διεθνείς και εθνικές διατροφικές οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα, η Unilever παγκοσμίως και στην Ελλάδα βελτιώνει συνεχώς την ισορροπία της σύνθεσης των λιπαρών των μαργαρινών της, δίνοντας έμφαση στα «καλά» λιπαρά, δηλαδή τα μονοακόρεστα και τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά.
Οι μαργαρίνες μας, άλλωστε, παρασκευάζονται αποκλειστικά από εκλεκτά φυτικά έλαια, τα οποία ελέγχονται αυστηρά για την ποιότητά τους.

Παράλληλα, επιζητώντας να αποτελούμε μέρος της λύσης των καίριων προβλημάτων που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως η αύξηση των καρδιοπαθειών, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η εταιρεία μας κυκλοφορεί μαργαρίνες με σημαντικά μειωμένα λιπαρά, όπως το Βιτάμ light και το Becel light, αλλά και με ορατά οφέλη στην υγεία και τη μείωση της χοληστερίνης όπως το Becel pro-activ.

Με τιμή,
Δρ. Δήμητρα Ξενάκη

Διευθύντρια Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας
ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του Hydra’s Trail Event 2017

Η εταιρεία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε αναγνωρίζοντας την αξία της άσκησης, στηρίζει τον αθλητισμό και χορηγεί, ως Μέγας Χορηγός, για 4η συνεχόμενη χρονιά τους αγώνες ορεινού τρεξίματος 'Hydra’s Trail Event 2017', που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία