Ειδήσεις

Πέθανε η γαστρονόμος και αρθρογράφος, Εύη Βουτσινά Τα νέα της Διατροφής

Γεννήθηκε το 1950 στη Λευκάδα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά την κέρδισε η μαγειρική, με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για 25 χρόνια. Γνωστή αρθρογράφος της γαστρονομίας, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα καταγράφοντας συστηματικά την παραδοσιακή κουζίνα.

Πολυγραφότατη, το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις εκδόσεις Τροχαλία -η β' έκδοση ήταν το 2000 από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το δεύτερο έργο της ήταν η τετράτομη «Γεύση Ελληνική» και ακολούθησε η τρίτομη «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» το 2004, χρονιά που κυκλοφόρησε και το «Κρόκος-σαφράν». Επίσης, έχει εκδώσει το τρίτομο έργο «Βιογραφίες 360 Ελλήνων συγγραφέων Και μικρό ανθολόγιο» (Εκδόσεις Κτίστη, 1981).

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία