Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης | 16 Μαΐου Παθήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης θα θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης καθώς και της κατάλληλης θεραπείας και του ελέγχου της νόσου.

Δείτε παρακάτω σε μορφή PDF το έντυπο του ευρωπαϊκού προγράμματος CD Medics (www.cdmedics.eu), το οποίο αναφέρει βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διάγνωση, τη θεραπευτική αγωγή και τον έλεγχο της νόσου.

Μοναδική θεραπεία της κοιλιοκάκης είναι η αφαίρεση της γλουτένης από τη διατροφή του πάσχοντα. Η γλουτένη αποτελεί μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ουσία και μία ανεγνωρισμένη αλλεργιογόνα ουσία από την Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η ευρύτερη ενημέρωση για την κοιλιοκάκη και η αντίστοιχη ταχεία διασπορά των νέων τεχνολογιών διάγνωσης και διαχείρισης της νόσου, θα αποφέρουν τεράστια οφέλη σε προσωπικό επίπεδο για κάθε πάσχοντα, λόγω της εξαιρετικής βελτίωσης της ποιότητας της ζωής του αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο, δημιουργώντας ένα υγιέστερο πληθυσμό με μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγικής απόδοσης και μικρότερης επιβάρυνσης στο σύστημα Υγείας.

Στοχεύοντας πάντα στην έγκυρη πληροφόρηση για την Κοιλιοκάκη και ευελπιστώντας στη συμμετοχή όλων μας, εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες για περαιτέρω διάδοση του μηνύματος και φυσικά για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πασχόντων.

Δείτε επίσης

12 Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη

12 Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε δυσανεξία στη γλουτένη

Ο όρος  ευαισθησία στη γλουτένη έχει επινοηθεί  για να περιγράψει τα άτομα που δεν μπορούν να διασπάσουν τη γλουτένη και τα συμπτώματα τους είναι  παρόμοια με εκείνα της κοιλιοκάκης , αλλά δεν έχουν τα ίδια αντισώματα και την ίδια εντερική βλάβη, όπως στην κοιλιοκάκη. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία