Ειδήσεις

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με κρέας, "χτυπάει" την Ευρώπη! Τα νέα της Διατροφής

Οι Αρχές του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας διενεργούν έρευνες σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επιχείρηση αυτή να έχει εκδώσει ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού.

Παρόλα αυτά, διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι διανεμήθηκε κρέας βλαβερό για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης ARD, η επιχείρηση φέρεται να αγόραζε σάπιο κρέας σε πολύ χαμηλές τιμές, το οποίο αναμείγνυε στη συνέχεια με φρέσκο, αλλάζοντας στο τέλος την ετικέτα που τα συνόδευε.

Η έρευνα του ARD επικαλείται πρώην υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος έχει δηλώσει: «Έφτανε ακόμη και κρέας που ήταν ήδη πράσινο. Εμείς οι εργαζόμενοι εφιστούμε μεν την προσοχή στο γεγονός ότι το κρέας δεν είναι καλό, ωστόσο μας λένε να το επεξεργαστούμε παρόλα αυτά και εμείς το ρίχνουμε στα μηχανήματα».

Το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες του Τύπου για την επεξεργασία σε μεγάλη κλίμακα μολυσμένου κρέατος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο έτος η Ευρώπη συγκλονίστηκε από το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα μοσχαρίσιου κρέατος.

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία