Ειδήσεις

Μυστικά για αποτελεσματική δίαιτα Συμβουλές & Tips


Τις περισσότερες φορές αντικρίζουμε το δείκτη της ζυγαριάς με φόβο και πανικοβαλλόμαστε θεωρώντας ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να χάσουμε κιλά.

Ωστόσο, η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή των απλών και καθημερινών οδηγιών διατροφής, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν όχι μόνο την απώλεια σωματικού βάρους αλλά και τη μακροπρόθεσμη συντήρησή του.

Έτσι, εάν συμφωνείτε με αυτό προσπαθήστε να εφαρμόσετε συστηματικά τις παρακάτω διατροφικές οδηγίες:

  • Να πίνετε 2 λίτρα υγρών (νερό, χυμούς, γάλα, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι) την ημέρα.
  • Αποφεύγετε να καταναλώνετε οτιδήποτε μπροστά στην τηλεόραση. Εξαιρούνται καφές, ροφήματα χωρίς ζάχαρη, χυμοί και νερό.
  • Ζάχαρη – μέλι- μαρμελάδα: να μην ξεπερνούν τα 3 κουταλάκια γλυκού την ημέρα.
  • Μπορείτε να πίνετε έως 3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά. Αν είστε λάτρης της ζάχαρης καλό είναι να την αντικαστήσετε με κάποιο υποκατάστατο (σουκραλόζη, στέβια).
  • Καθημερινά μπορείτε να προσλαμβάνετε μέχρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (μία στο φαγητό και μία στο μαγείρεμα)
  • Ξεκινήστε πάντα το γεύμα σας καταναλώνοντας άφθονη ποσότητα σαλάτας εποχής. Επιτρέπεται οποιοδήποτε λαχανικό ωμό ή βραστό ή ψητό, σε απεριόριστη ποσότητα.
  • Σε περίπτωση εξόδου προτιμάτε ψητό κοτόπουλο ή ψάρι ή άπαχο κρέας με απεριόριστη σαλάτα. Αποφύγετε τηγανητούς μεζέδες, πίτες και φαγητά με πολλές σάλτσες.
  • Σε περιπτώσεις έντονης επιθυμίας για γλυκό καλό είναι να επιλέγετε: γλυκό κουταλιού, παστέλι, σοκολάτα υγείας με ξηρούς καρπούς, παγωτό γρανίτα, ζελέ με φρούτα και επιδόρπια χαμηλού γλυκαιμικού δέικτη με γλυκαντικά.
  • Στραγγίζετε τα φαγητά σας με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Προτιμάτε να μαγειρεύετε τα φαγητά βραστά, ψητά στο grill ή στον ατμό.
  • Αντικαταστήστε το αλάτι στο φαγητό ή τις σαλάτες με μυρωδικά, μπαχαρικά, μουστάρδα, μπαλσάμικο, γιαούρτι, πιπέρι, λεμόνι κ α.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα και τη σαλάτα, πάντα με μέτρο και αποφύγετε το βούτυρο.
  • Μειώστε την προσθήκη ελαιόλαδου στα μαγειρευτά και στην κατσαρόλα προσθέτοντας διάφορα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κρεμμύδια, πιπεριά, καρότα, κολοκυθάκια) και φρέσκια ντομάτα.
  • Αφαιρείτε τελείως την πέτσα ή το ορατό λίπος από το κρέας ή το κοτόπουλο.
  • Να επιλέγετε άπαχα κομμάτια κρέατος.
  • Στα λαδερά και τις σάλτσες να υπολογίζετε τόσες κουταλιές σούπας λάδι όσες και οι μερίδες φαγητού (δηλαδή 1 κ. σούπας λάδι για κάθε μερίδα / άτομο).
  • Σερβίρετε στο πιάτο σας μικρότερες μερίδες από φαγητά πλούσια σε λίπος και υδατάνθρακες π χ σάλτσες, τηγανητά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες.

 

rountouΑθηνά Ρούντου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Κατερίνη
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
rountou@logodiatrofis.gr

Σχετικά Άρθρα

 tsimpologhmataΠώς να κόψουμε τα τσιμπολογήματα

pita-gyrosΥγιεινές Αντικαταστάσεις

 

 

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

 

Δείτε επίσης

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά!

Πως να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά!

Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα θέμα που αφορά πολύ κόσμο καθώς ποιος δεν θα ήθελε να έχει επίπεδη κοιλιά έτσι ώστε να δείχνει υπέροχα σε ένα στενό φόρεμα ή έτσι ώστε να μην ρουφάει την κοιλιά του. !

Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση

Τα δέκα κορυφαία τρόφιμα για αποτοξίνωση

Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο από πληθώρα μελετών και ερευνών ότι τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης είναι συνδεδεμένα  με πολλές περιπτώσεις σοβαρών παθήσεων, κάποιες από τις οποίες τελικά οδηγούν στο θάνατο. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία