Ειδήσεις

Μπιφτέκι από... βλαστοκύτταρα παρασκεύασε Ολλανδός επιστήμονας Τα νέα της Διατροφής

Η παρασκευή του μπιφτεκιού, που έχει βάρος λιγότερο από 150 γραμμάρια, κόστισε 250.000 ευρώ, ενώ τις έρευνες χρηματοδότησε ανώνυμος χορηγός, όπως ανακοίνωσε ο επιστήμονας, ο Mark Post του Maastricht University.

Δύο εθελοντές (Oι "τυχεροί" ήταν οι γευσιγνώστες Χάνι Ρούτζλερ και Τζος Σκόνγουολντ) δέχτηκαν να δοκιμάσουν το μπέργκερ, που ψήθηκε σήμερα σε παρουσίαση στο Λονδίνο. (Το μπιφτέκι, έψησε ο σεφ Ρίτσαρντ ΜακΓκάουαν από την Κορνουάλη.)

mpifteki-apo-vlastokyttara-paraskefase-ollandos-1

Σύμφωνα με τον κ. Post, η εμπορική παραγωγή του κρέατος μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε 10-20 χρόνια.

mpifteki-apo-vlastokyttara-paraskefase-ollandos-2

Πως παρασκευάζεται το τεχνητό μπιφτέκι
Το πρώτο βήμα είναι να πάρουμε βλαστοκύτταρα από τους μυες της αγελάδας.
Το δεύτερο είναι να βυθιστούν σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλάπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού.
Αυτός ο μυς που προκύπτει δένεται με Βέλκρο και τεντώνεται.
Τελικά, προκύπτουν 3.000 λωρίδες από το κρέας και ψιλοκόβεται μαζι με 200 κομμάτια από παρασκευασμένο λιπος στο εργαστήριο και έχουμε στα χέρια μας ένα μπιφτέκι.

Η διαδικασία είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά και ακριβή. Κάποια στιγμή όμως θα χρειάζονται μόλις 6 εβδομάδες για να φτάσει στα ράφια των σουπερ μάρκετ.

 

Δείτε επίσης

Ο Δ. Γρηγοράκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο!

Ο Δ. Γρηγοράκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο!

Συνεχείς επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών!!

To βιβλίο που μας μυεί στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής

To βιβλίο που μας μυεί στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής

Οι επιπλοκές του ανοσοποιητικού και τα αυτοάνοσα νοσήματα (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κ.λπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία