Ειδήσεις

Κοτόσουπα Γευστικά σνακ - Σούπες

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα, για να καταπολεμήσετε ένα κρύωμα ή γιατί, απλά, σας αρέσει!

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30΄

Υλικά για 4 μερίδες

•    2 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα και το κόκαλο
•    2 φλιτζ. κριθαράκι με σόγια Fytro
•    Χυμό από 1 λεμόνι
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    4 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 βιολογικός κύβος  κότας Knorr

Εκτέλεση
1.    Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και όταν βράσει προσθέτουμε  το στήθος  κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για 45΄ σε χαμηλή φωτιά.
2.    Βγάζουμε το στήθος κοτόπουλου  με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.
3.    Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στην εστία και όταν πάρει βράση ο ζωμός ρίχνουμε το κριθαράκι με σόγια Fytro και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για  30΄ .
4.    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο λεμόνι.
 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μία μοναδική, κυρίως χειμερινή παραδοσιακή συνταγή, κατάλληλη για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Η κοτόσουπα είναι επίσης κατάλληλη για τον πονοκέφαλο και κάθε είδους πόνο.
Η θερμότητα, το άρωμα και ίσως κάποια από τα συστατικά της μπορεί να εξηγούν γιατί η κοτόσουπα αυξάνει την έκκριση της ρινικής βλέννας περισσότερο από ό,τι η απλή κατανάλωση ζεστού νερού.
Ο γευστικός συνδυασμός των συστατικών που περιλαμβάνει τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Για το λόγο αυτό αποτελεί μία ιδανική δυναμωτική πρόταση για την τόνωση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας και τη θωράκιση ολόκληρου του ανοσοποιητικού συστήματος.


ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 2.100

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία