Ειδήσεις

Η ντομάτα ασπίδα για το εγκεφαλικό Τα νέα της Διατροφής

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.031 άντρες και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Neurology» έδειξε ότι όσοι εμφάνιζαν τα μεγαλύτερα επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα είχαν τις λιγότερεε πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το λυκοπένιο είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται κυρίως στις ντομάτες, αλλά και στις κόκκινες πιπεριές και στα καρπούζια.

Η έρευνα αναφέρει ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 55% με διατροφή πλούσια σε λυκοπένιο.

Ο Dr Jouni Karppi από το University of Eastern Finland δήλωσε ότι το λυκοπένιο έδρασε σαν αντιοξειδωτικό, μειώνοντας τη φλεγμονή και εμποδίζονται τους θρόμβους.

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία