Ειδήσεις

«Εστιατόριο» με δωρεάν φαγητά από σκουπίδια κάνει θραύση Τα νέα της Διατροφής

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Maximus Thaler, ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Tufts, ο οποίος ίδρυσε την κουζίνα «Gleanor's Kitchen», που προσφέρει δωρεάν γεύματα.

Πώς γίνεται αυτό; Όλο το φαγητό που προσφέρεται συλλέγεται από τους κάδους απορριμμάτων.

Κάθε πρωί ο Maximus μαζί με τους συμφοιτητές του επισκέπτεται τους κάδους πίσω από τα παντοπωλεία της Βοστώνης μαζεύοντας φρούτα, λαχανικά και συσκευασμένα τρόφιμα.

Όπως υποστηρίζει ο νεαρός φοιτητής, στις εξορμήσεις του πολλές φορές συγκεντρώνει με τους φίλους του φρέσκα τρόφιμα αξίας χιλιάδων δολαρίων, τα οποία διαθέτει δωρεάν.

Αν και η δράση του δεν είναι πάντοτε νομότυπη, ειδικά όταν εισβάλλει σε ιδιωτικούς χώρους για να ψαχουλέψει τους κάδους, ο Maximus είναι αποφασισμένος να συνεχίσει χαρακτηρίζοντας τη συλλογή ανεπιθύμητων τροφίμων «Βιβλική παράδοση».

«Μένουμε με το στόμα ανοιχτό με τα πράγματα που βρίσκουμε», δήλωσε ο Maximus παραθέτοντας επίσημα στοιχεία αμερικανικών αρχών που υποστηρίζουν ότι τις νύχτες τα παντοπωλεία πετούν τρόφιμα συνολικής αξίας 2.300 δολαρίων.

Η κουζίνα «Gleanor's Kitchen» προς το παρόν λειτουργεί στο διαμέρισμα του ευρηματικού φοιτητή, ωστόσο ο ίδιος ελπίζει σύντομα να συγκεντρώσει χρήματα από χορηγίες για να ανοίξει ένα μπιστρό που θα διαθέτει δωρεάν τα προϊόντα του.

Όπως επισημαίνει ο Maximus, η δράση του αποτελεί στην ουσία ένα πείραμα, με απώτερο στόχο όχι τη συγκέντρωση χρημάτων αλλά την κοινοποίηση της ιδέας ότι τα ανεπιθύμητα προϊόντα των παντοπωλείων μπορούν να ταΐσουν εκατοντάδες ανθρώπους.

Πηγή

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία