Ειδήσεις

Γαλλία: Τα νοικοκυριά μειώνουν τις δαπάνες για τη διατροφή τους Τα νέα της Διατροφής

Στo πλαίσιo δημοσκόπησης που δημοσίευσε η εφημερίδα, στην ερώτηση «αν τα εισοδήματά σας αυξάνονταν κατά 10%, τι θα κάνατε κατά προτεραιότητα με αυτά τα χρήματα», οι λαϊκές οικογένειες απάντησαν ως εξής: 19% δήλωσαν ότι προτεραιότητα θα ήταν η αποταμίευση, 16% η σίτιση και 15% τα έξοδα αναψυχής και άλλων δραστηριοτήτων.
Τα παραπάνω ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα από εκείνα του 2005 κατά τη διεξαγωγή της ίδιας έρευνας, τότε που τα έξοδα διατροφής έβαζε σε προτεραιότητα το 11% των ερωτηθέντων.

Ουσιαστικά, η απάντηση στο ερώτημα δείχνει το πού έχουν κάνει μειώσεις εξόδων τα λαϊκά νοικοκυριά λόγω κρίσης, μιας και αν είχαν αυτά τα λεφτά (που δεν τα έχουν) θα τα έδιναν για να καλύψουν ό,τι έκοψαν. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών στη Γαλλία έχουν μειώσει τα έξοδα για τη διατροφή τους προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης που συγχρονισμένα έχει χτυπήσει όλες τις χώρες της Ευρώπης, ξεζουμίζοντας την εργατική τάξη και στις «ανεπτυγμένες» καπιταλιστικές οικονομίες, που μετά βίας επιβιώνει.

Σημειώνεται τέλος ότι αναμένεται τ' αποτελέσματα της κρίσης να είναι ακόμα πιο ορατά στην επόμενη έρευνα που θα διεξαχθεί το 2016.

 

via

Δείτε επίσης

Ο Δ. Γρηγοράκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο!

Ο Δ. Γρηγοράκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο!

Συνεχείς επιστημονικές ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών!!

To βιβλίο που μας μυεί στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής

To βιβλίο που μας μυεί στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής

Οι επιπλοκές του ανοσοποιητικού και τα αυτοάνοσα νοσήματα (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κ.λπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία