Ειδήσεις

Χταπόδι Κρασάτο Ψάρια - Θαλασσινά

Το χταπόδι που όλοι αγαπάμε,  μια από τις "μεθυστικές" συνταγές!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
• 1 ½ κιλό χταπόδι(φρέσκο ή κατεψυγμένο)
• ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
• 3 κουτ. Σούπας μέλι
• ½ κουταλάκι κόκκοι πιπεριού
• 1 κουτ. Κόλιανδρο σε κόκκους
• 1 κουτ. Γαρίφαλα
• 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
• 1 κουταλάκι ρίγανη
• 1 δαφνόφυλλο


ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια.
  2. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο χωρίς να προσθέσουμε νερό. Σε σιγανή φωτιά και ενώ σκεπάσουμε την κατσαρόλα, το αφήνουμε να βράσει με τα υγρά του για 15’
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά.
  4. Αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 10’ έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 40΄. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ένα φλιτζάμι νερό.
  5. Αν το χταπόδι έχει μαλακώσει(δοκιμάστε με ένα πιρούνι) το αποσύρουμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε κομματάκια και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε το μέλι και σιγοψήνουμε για 15’ ακόμη. Σερβίρουμε το χταπόδι ζεστό ή κρύο.

Ντίνα Νικολάου
Σέφ-Συγγραφέας

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία