Ειδήσεις

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι  Ψάρια - Θαλασσινά

Μία γνήσια παραδοσιακή συνταγή και ένας εξαιρετική πρόταση προκειμένου για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας χταπόδι.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 μέτριο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και βράζουμε σε μία κατσαρόλα με 500ml νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το κρατάμε κατά μέρος, χωρίς να πετάξουμε το ζουμί.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και αχνίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να πάρει δύο βράσεις, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσαμε από το βράσιμο του χταποδιού. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 Διατροφικό σχόλιο:

Γευστικό γεύμα το οποίο παρουσιάζει ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων! Τα χταπόδι συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχει διεγείρει σημαντικά την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Το τρίδυμο ντομάτα-σκόρδο – κρεμμύδι παρέχει υψηλή ποσότητα ORAC μέσα από επιμέρους αντιοξειδωτικές ουσίες όπως είναι η βιταμίνη C, το λυκοπένιο, τα φλαβονοειδή και η αλυσίνη, που ενισχύουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο θρεπτικός συνδυασμός συμπληρώνεται με τα ζυμαρικά, τα οποία παρέχουν άφθονες βιταμίνες της οικογένειας Β που βελτιώνουν την πνευματική λειτουργία και τη μνήμη.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.132

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία