Ειδήσεις

Χρόνος και τόπος | Kαθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή σνακ Έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη από τον Όμιλο NPD, μια παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών. 

 

O NPD διαπιστώνει ότι οι προτιμήσεις των καταναλωτών για αλμυρά και γλυκά σνακ καθορίζεται από την ώρα της ημέρας και ακόμα περισσότερο από τον τόπο που γίνεται η επιλογή.

Άμα στην αρχή της ημέρας γίνει η επιλογή και προετοιμασία όλων των σνακ που θα καταναλωθούν μέσα στην μέρα, οι επιλογές είναι πιο υγιεινές. Μέχρι το μεσημέρι συνήθως προτιμούνται αλμυρά σνακ, ενώ το βράδυ υπάρχει μια αυξημένη επιθυμία για γλυκό, σύμφωνα με το άρθρο " Snacking in America" της NPD.

Το ένα τρίτο των σνακ που αντικαθιστούν το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο είναι συνήθως αλμυρά. Περισσότερο από το ένα τρίτο των σνακ που καταναλώνονται μετά το δείπνο είναι γλυκά και τέλος περισσότερο από το 40% των σνακ που προετοιμάζονται και μεταφέρονται από το σπίτι και να καταναλωθούν στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, στο αυτοκίνητο, ή σε άλλες θέσεις είναι διατροφικά καλύτερα.

Οι διατροφικές προτιμήσεις των σνακ επηρεάζονται επίσης και από τις εποχές. Για παράδειγμα, η κατανάλωση γλυκών σνακ είναι αυξημένη τον Νοέμβριο. Οι σωστά διατροφικές επιλογές όλο και μειώνουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, και οι αλμυρές επιλογές φτάνουν στο απόγειό της τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αναφέρει ο NPD.

«Η επιλογή των σνακ σύμφωνα με την ώρα της ημέρας διαφέρει από καταναλωτή σε καταναλωτή," δήλωσε ο Darren Seifer, που είναι επιμελητής της NPD βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. "Οι έμποροι των προϊόντων σνακ πρέπει να επικοινωνούν με τους καταναλωτές με βάση την ώρα της ημέρας, ενώ οι έμποροι των πιο υγιεινών σνακ πρέπει να επικεντρώνονται περισσότερο στη θέση που γίνεται η επιλογή, π.χ. στο σπίτι ή εκτός αυτού."

Μελίνα Τσαγκατάκη
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
panagiotis.pere(a)gmail.com

 

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία