Ειδήσεις

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, συνδέονται με κατάθλιψη Έρευνα

Tο 56% των αντρών, με χαμηλή τεστοστερόνη φαίνεται να έχουν κατάθλιψη. 

 

Σε μια έρευνα, την πρώτη Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, περισσότεροι του μισού πληθυσμού των αντρών που πήραν μέρος σε μια έρευνα που εξέταζε την χαμηλή τεστοστερόνη είχαν κατάθλιψη η καταθλιπτικά συμπτώματα. Αυτό το ποσοστό είναι κατά πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό, είπαν οι ερευνητές σε μια καινούργια έρευνα.

Στο πανεπιστήμιο George Washington , οι ερευνητές εξέτασαν μητρώα και ιστορικά από 200 άντρες μεταξύ 20 χρόνων και 77, με μέσο όρο την ηλικία τα 48 έτη. Οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε τριτοβάθμια φροντίδα για οριακά χαμηλά επίπεδα της ορμόνης , ή υπογοναδισμό.

Οι ερευνητές βρήκαν πως το 56% αυτών των αντρών είχαν κατάθλιψη η καταθλιπτικά συμπτώματα. Το ¼ του δείγματος λάμβανε αντικαταθλιπτικά , και οι συμμετέχοντες της έρευνας είχαν ψηλά ποσοστά παχυσαρκίας και χαμηλά ποσοστά φυσικής άσκησης.

" Σε μια εποχή όπου όλο και περισσότεροι άνδρες παρατηρούνται να έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης - υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για τους άνδρες και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, " δήλωσε ο Michael Irwig , MD ,καθηγητής στο πανεπιστήμιο George Washington σε μια συνέντευξη. '' Νιώσαμε πως ήταν σημαντικό να εξετάσουμε την ψυχική υγεία αυτού του πληθυσμού''.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που ήταν είτε καταθλιπτικοί είτε είχαν καταθλιπτικά συμπτώματα, τα πιο συχνά βιολογικά συμπτώματα που είχαν, είναι στυτικές δυσλειτουργίες , χαμηλή Libido, χαμηλή ενεργεία , και διαταραχές στον ύπνο.

Οι ερευνητές προτείνουν πως οι ασθενείς που παραπέμπονται σε γιατρούς για τριτοβάθμια φροντίδα, για πιθανό υπογοναδισμό για την κατάθλιψη, παχυσαρκία καθώς και τον τρόπο ζωής, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πιο διεξοδικά.

 

Φίλιππος Σολάκης
Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
fsolakis(a)hotmail.com

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία