Ειδήσεις

Τρώει μόνο τούβλα, χαλίκια και λάσπη τα τελευταία 20 χρόνια! Τα νέα της Διατροφής

Ο 30χρονος σχεδιάζει να αναδείξει τις... τουβλοφαγικές ικανότητές του στην Ινδία!

 

"Μού έπεσε στο στομάχι σαν τούβλο". Αυτή η έκφραση ακούγεται συχνά -με τη μεταφορική έννοια- όταν κάποιος τρώει πολύ, ή τρώει αμφίβολης ποιότητας φαγητό... Όμως ένας Ινδός, στην κυριολεξία(!) καταναλώνει τούβλα, και μάλιστα ελπίζει να γίνει διάσημος (κερδίζοντας στην πορεία και μερικές ρουπίες), επιδεικνύοντας την ασυνήθιστη όρεξή του για την κατανάλωση τους...

Ο λόγος για τον Πακιραπά Χουναγκουντί που πάσχει από μια σπάνια διατροφική διαταραχή και λέει ότι έχει εθιστεί στην κατανάλωση αποκλειστικά τούβλων, χαλικιών και λάσπης (η λάσπη πιθανώς παίζει ρόλο χωνευτικού).

"Μου αρέσει να τρώω μόνο λάσπη, χαλίκια και τούβλα και τίποτα άλλο" δηλώνει στην τηλεόραση. "Τα τρώω γιατί είναι η συνήθεια μου. Τα θέλω κάθε μέρα. Δεν μπορώ να σταματήσω" δηλώνει χαρακτηριστικά και ακούγεται σα να διαφημίζει σοκολάτα ή πατατάκια.

"Η μητέρα μου μού ζητάει να μην τα τρώω, αλλά εγώ δεν σταματάω. Ακόμα κι αν μού δώσει τηγανητό κοτόπουλο, θέλω λάσπη με κάθε κόστος" σημειώνει.

Ο 30χρονος τρώει τούβλα εδώ και μια εικοσαετία, από την ηλικία των δέκα ετών. Τρώει τουλάχιστον ένα τούβλο ημερησίως, τρία κιλά λάσπη και χαλίκια για να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες του, κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι αντί να συχνάζει σε κοινότοπα μαγειρεία προτιμά τις αποθήκες οικοδομικών υλικών και τις οικοδομές για γευστικές απολαύσεις.

Ο Ινδός πιστεύεται ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια γνωστή ως Pica, δηλαδή την επίμονη κατανάλωση με βρώσιμων ειδών χωρίς καμία θρεπτική αξία.

"Το θεωρούμε εξαιρετικά περίεργο" δηλώνει ένας συντοπίτης του που αρνείται να φάει τα... χαλίκια που τού προσφέρει δίκην κεράσματος ο Χουναγκουντί. Ο 30χρονος αγνοεί τις εκκλήσεις των φίλων του και της οικογένειάς του να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, και τώρα σχεδιάζει να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία προκειμένου να αναδείξει τις... τουβλοφαγικές ικανότητές του!

Λέει μάλιστα, ότι η υγεία του είναι σε εξαιρετική κατάσταση παρά την ασυνήθιστη διατροφή του! Μα καλά, και αυτά τα τούβλα σκέτα τα τρώει; Χάθηκαν ένα πιάτο ρυζάκι, μερικές πιτούλες ή λίγη σαλατίτσα;

 

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία