Ειδήσεις

Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει 57 χώρες! Τα νέα της Διατροφής

Tι κοινό έχουν οι ζωγραφισμένες με θειικό χαλκό ελιές, η εμπλουτισμένη με λίπασμα ζάχαρη και το κρέας πιθήκου;

Όλα αυτά είναι μεταξύ των 10 χιλιάδων τόνων νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων που κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά την διάρκεια κοινών επιχειρήσεων της Interpol και της Europol σε 57 χώρες.

Η επιχείρηση με την ονομασία "Opson V" οδήγησε σε κατασχέσεις - ρεκόρ όσον αφορά τις ποσότητες, όπως ανακοίνωσε χθες η διεθνής αστυνομική οργάνωση. Μεταξύ αυτών σχεδόν 9 τόνοι μολυσμένης με λίπασμα ζάχαρης στο Χαρτούμ, αλλά και 85 τόνοι ελιές που είχαν καλυφθεί με θειικό χαλκό (γαλαζόπετρα) για να γίνει το χρώμα τους πιο δελεαστικό.


Πλευρά πιθήκου με προορισμό την Ευρώπη

Οι έρευνες που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016, σε καταστήματα, αγορές, σουπερμάρκετ, αεροδρόμια, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Στόχος των ερευνών είναι να εντοπιστούν δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος πίσω από την διακίνηση νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων μεταξύ των εμπλεκόμενων Αρχών.


 Ελιές με γαλαζόπετρα για να γίνουν πιο... δελεαστικές στο μάτι

Για την Ελλάδα τώρα, σύμφωνα με την Interpol οι αξιωματικοί ανακάλυψαν τρία παράνομα εργοστάσια που παράγουν νοθευμένο αλκοόλ. Η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την διαδικασία παραγωγής, όπως ετικέτες, καπάκια, άδεια μπουκάλια αλλά και πάνω από 7.400 μπουκάλια νοθευμένων αλκοολούχων ποτών με πλαστές ετικέτες.


Κρέας πάπιας που θα πωλούνταν ως... συκώτι χήνας

Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλους και κάμπιες.

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το εκεί δίκτυο μετά τη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία. Οι ερευνητές κατέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερους από 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.


Παράνομο σφαγείο στην Ουγγαρία

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Interpol αφηγείται την κατάσχεση στην Ινδονησία 70 κιλών εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία στα τρόφιμα απαγορεύεται.

Η Interpol έδωσε στη δημοσιότητα και τα παρακάτω βίντεο από τις έρευνες.

Ζωή Καραγεώργου


via

Δείτε επίσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Πρόγραμμα «Θεαίτητος» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

To Πρόγραμμα Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης «Θεαίτητος» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Καλή Σαρακοστή σημαίνει Fytro!

Η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί όχι μόνο ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού από την υπερβολική κατανάλωση ζωικών και άλλων λιπαρών. !

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Οικονομική Έκδοση: Βιταμίνη D

Το κείμενο του βιβλίου «Βιταμίνη D: Μία θρεπτική ουσία – Χίλιες δράσεις υγείας» είναι πλέον διαθέσιμο και σε οικονομική έκδοση: «Το μυστικό της Μακροζωΐας: Βιταμίνη D»!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία