Ειδήσεις

Τα συσκευασμένα σχολικά γεύματα μπορεί να μη συμφωνούν με τις κατευθυντήριες διατροφικές οδηγίες. Έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα από το Journal of the Νutrition - Dietetics Academy.

 

Σχολικά γεύματα

Οι ερευνητές εξέτασαν τα περιεχόμενα των καλαθιών των παιδιών από 12 δημόσια δημοτικά σχολεία της ανατολικής Μασαχουσέτης. Περίπου το 48% των μαθητών στη μελέτη έφερε γεύματα από το σπίτι. Τα πιο κοινά είδη γευμάτων ήταν σάντουιτς, τα οποία βρέθηκαν στο 59% των γευμάτων. Περίπου 34% των γευμάτων περιείχαν φρούτα και το 11% λαχανικά. Περίπου το 42% των γεύματα είχαν είδη σνακ και στο 28% συμπεριλαμβανόταν επιδόρπιο. Όσον αφορά στα ροφήματα, το 28% των γευμάτων περιελάμβανε νερό, το 24% περιελάμβανε ζαχαρούχα αναψυκτικά, και το 3% περιελάμβανε γάλα. Ένα άλλο 11% των παιδιών σχεδίαζε να αγοράσει γάλα στο σχολείο.


Οι ερευνητές βρήκαν ότι μόνο το 27% των γευμάτων συμφωνούσε με τουλάχιστον τρία από τα πέντε πρότυπα του Εθνικού Προγράμματος Γευμάτων στο Σχολείο (National School Lunch Program) από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, κρέας ή άλλη πηγή πρωτεΐνης και γάλα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα από μόνη της δεν είναι αρκετά εκτενής ώστε να διατυπώσει συγκεκριμένες συστάσεις.

Μάνθα Κασκάνη
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
kaskani(a)logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Καυτερές πιπεριές για μείωση της θνησιμότητας

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE δείχνει ότι η κατανάλωση των κόκκινων καυτερών τσίλι πιπεριών σχετίζεται με μείωση της συνολικής θνησιμότητας, κυρίως από θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία