Ειδήσεις

Τα φρούτα φρέσκα είναι καλύτερα από τα αποξηραμένα... Με άποψη...

Η αποξήρανση των τροφίμων είναι ένας τρόπος για να διατηρούνται.

 

Η διαδικασία απο την οποία προκύπτουν είναι η αφαίρεση της υγρασίας από το τρόφιμο.

Επιπλέον, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American College of Nutrition» ανέφερε ότι τα αποξηραμένα φρούτα έχουν μία μεγαλύτερη θρεπτική πυκνότητα, μεγαλύτερο περιεχόμενο σε φυτικές ίνες, αυξημένη διάρκεια ζωής και σημαντικά μεγαλύτερο περιεχόμενο σε φαινολικά αντιοξειδωτικά σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο περιεχόμενο των φρέσκων φρούτων σε νερό μειώνει τη περιεκτικότητά τους σε κάποια θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, σελήνιο, κάλιο, υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β6). Ωστόσο, επειδή τα αποξηραμένα φρούτα είναι πιο πυκνά σε θερμίδες, για παράδειγμα ένα φλυτζάνι σταφύλια έχει 62 θερμίδες ενώ 42 γρ. σταφίδες έχουν 129 θερμίδες, δε συνιστάται η μη ελεγχόμενη κατανάλωση αυτών, αν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία καλή επιλογή για να αντικαταστήσουμε κάποιο γλυκό στην προσπάθεια μας για έλεγχο του βάρους μας...  

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία