Tέλεια σπιτική μαρινάδα για να συνοδεύεσετε το κρέας
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Υλικά για μαρινάρισμα 1 κιλού κρέατος
- 3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- 2 κλαδιά δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
- Λίγα κλαδιά θυμαριού καλά καθαρισμένα
- Λίγα κλαδάκια μαντζουράνας καλά καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το σκόρδο και τα βότανα μέσα στο κρασί και το ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ.
- Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μπορούμε να το μαγειρέψουμε βάζοντας το κρέας μαζί με τη μαρινάδα στην κατσαρόλα ή ψήνοντάς το στη σχάρα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κατά το ψήσιμο του κρέατος παράγονται καρκινογόνες ουσίες (νιτροζαμίνες). Το μαρινάρισμα με τα συγκεκριμένα υλικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες, βιταμίνη Ε, θυμόλη), προστατεύει τον οργανισμό από τις νιτροζαμίνες του κρέατος.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 530