Ειδήσεις

Πρόσκληση για τη συμμετοχή σε Πρόγραμμα Παρέμβασης σε όλη την οικογένεια για την αντιμετώπιση της Πα Τα νέα της Διατροφής

H Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ξεκινά πρόγραμμα παρέμβασης.

 

Με τη συμμετοχή σας θα καταφέρετε να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες για σας και τα παιδιά σας, ενώ ταυτόχρονα θα λάβετε πρακτικές συμβουλές για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και την επίτευξη ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μία ομάδα ειδικών θα πλαισιώσει την προσπάθεια σας και θα σας καθοδηγήσει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στον τρόπο ζωής, όχι μόνο το δικό σας, αλλά και του παιδιού σας.

Στόχος της πρόσκλησης αυτής είναι η συγκέντρωση επαρκούς δείγματος 150 οικογενειών, οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες, από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο 2013.

Για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η συμμετοχή οικογενειών, οι οποίες να καλύπτουν τα παρακάτω κριτήρια:
• Να έχουν τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας 8-12 ετών, το οποίο να είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο
• Ένας τουλάχιστον από τους 2 γονείς ή ο κηδεμόνας του παιδιού θα παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα παρέμβασης μαζί με το παιδί.
• Τα παιδιά να μην παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα υγείας.
• Όλοι οι συμμετέχοντες (γονείς-παιδιά) θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων οικογενειών θα είναι:

  1. Η τακτική παρακολούθηση για 7 μήνες του προγράμματος (1 φορά ανά 2 εβδομάδες, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει επαρκής περίοδος για διακοπές, διάρκειας ενός μηνός).
  2. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε προκαθορισμένες ώρες και μέρες.

Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα θα είναι ανώνυμη και εθελοντική, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, οι μετρήσεις θα είναι αναίμακτες και ανά πάσα στιγμή θα έχετε την ελευθερία απόσυρσης, χωρίς καμιά περαιτέρω υποχρέωση.

Εάν τα παραπάνω σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και θέλετε να συμμετέχετε επικοινωνήστε μέχρι τις 26.4.2013:

Βάμβουκα Αικατερίνη: τηλ: 6945131701, e-mail: vamvouka_k@hotmail.com

Υπεύθυνος Προγράμματος:
Καθηγητής Αντώνης Ζαμπέλας,
Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείτε επίσης

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

'Η ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ' στο PUBLIC Γλυφάδας

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public Γλυφάδας σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για γονείς και παιδιά με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Πετρουλάκη «Η ντοματούλα που δεν χωρούσε στο τελάρο» και θέμα «Παιδική διατροφή και άσκηση».!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία